Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
29. března 2024, svátek má Taťána
Coffee Technology: špičková technika především

Coffee Technology: špičková technika především

Petr Košťál je milovníkům kávy dobře známý díky svému dřívějšímu působení v pražírně Coffee Source a její kamenné kavárně na Francouzské ulici v Praze. Nyní provozuje velkoobchod se špičkovou technologií pro přípravu kávy. Nese název Coffee Technology a nabízí profesionální technologie pro přípravu espressa.

Začneme otázkou, která se přímo nabízí - jaký kávovar máte vy sám doma? :)

Kávovarů jsem měl celou řadu a s žádným jsem nebyl spokojen. Byly to i vcelku drahé stroje, nicméně vždy nastalo zklamání, čím dražší stroj tím větší. Nyní mám Linea mini a už nic hledat nebudu, není třeba.   

holiday-linea-mini-23-1800x.png

Komu je nabídka Coffe Technology určena?

Nabídka společnosti je určena převážně profesionálům. Řešení máme pro každý provoz, hotel, kavárna, pekárna či restaurace, barber shop nebo autosalon. Věnujeme se i luxusním domácím kávovarům Linea mini a GS3, které v poslední době často míří do domácností. Pokud si totiž pořídíte jeden z těchto kávovarů, už další potřebovat nebudete, znám to z vlastní zkušenosti i zkušenosti našich zákazníků.    

Komu je určena nabídka Coffee Technology? 

Nabídka společnosti je určena převážně profesionálům. Řešení máme pro každý provoz. Ať už se bavíme o hotelu, kavárně, pekárně, restauracích, či barber shopech nebo autosalonech. Věnujeme se i luxusním domácím kávovarům Linea mini a GS3, které v poslední době často míří do domácností. Pokud si totiž pořídíte jeden z těchto kávovarů, už další potřebovat nebudete, znám to z vlastní zkušenosti i zkušenosti našich zákazníků.

84904242-2670702393019154-7024062985588965376-n.jpg

Ostatně, za život vám pod rukama nepochybně prošla slušná dávka nejrůznějších kávovarů. Na- šel jste nakonec svého favorita?

Našel, ale že to trvalo! Kávovarů jsem měl během let celou řadu a zcela upřímně jsem s žádným z nich nebyl spokojen. Byly to i vcelku drahé stroje, nicméně vždy nastalo zklamání. Navíc platí, že čím dražší stroj, tím je větší a jen zabírá místo. Nyní mám právě Linea mini a už nic hledat nebudu, není třeba.

Co pro vás bylo tím nejdůležitějším, když jste hledal, co bude Coffee Technology prezentovat? 

Od začátku se zaměřujeme na špičkovou techniku, která udává směr v odvětví. Proto máme kávovary La Marzocco, které dovážíme od roku 2003. Pro nás je zásadním hlediskem při výběru kvalita stroje samotného ale i kvalita a konzistence nápoje, který má připravovat. A to je splněno naprosto špičkově.

Kávovary La Marzocco jsou ručně vyráběny ve Florencii. Firma již v roce 1939 vyvinula a patentovala první kávovar na světě s horizontál- ně uloženým bojlerem a od té doby pravidelně přichází s nejrůznějšími inovacemi. Bylo složité získat tuto značku pro Coffee Technology?

V La Marzocco jsem byl poprvé na podzim roku 2003, v době, kdy tato manufaktura vyráběla něco kolem 200 kávovarů ročně. I přes svou bohatou historii a celou řadu revolučních patentů, to byla v Evropě málo známá značka. Ve spojených státech byla situace jiná, tam byl kávovar Linea od La Marzocco používán řetězcem Starbucks. Nebylo tedy příliš těžké získat distribuci v té době. Stali jsme se tenkrát jedním z 15-ti světových distributorů. Dnes je distributorů kolem 100.

971ef9-9ed8ba1cffad4d78860036eed14697ab-mv2-d-2892-1459-s-2.jpg

Vyjma klasických kávovarů nabízíte i produkty americké firmy Modbar, která má vpravdě neotřelý design. Představte čtenářům, o co jde.

Modbar je naprostý unikát, zcela nově definuje práci baristy. Díka tomu že hlavní část kávovaru je pod barem, je na pracovním pultu více místa. Mizí tím bariéra mezi baristou a zákazníkem. Díky modulárnímu designu, lze rozvrhnout umístění jednotlivých výdejních částí kávovaru, dle potřeby pro hladkou práci. Kvalita nápojů se rovná kávovarům La Marzocco, tedy špičce v odvětví. Kdo se rozhodne pro toto netradiční řešení, je na 100% spokojen.

Jak už jsem nastínil v úvodu, jste velký kávový nadšenec. Kdy jste v sobě tuto vášeň objevil?

Bylo to za mého pobytu v Nizozemí, kde jsem se od místních Italů naučil pít pravé espresso a už mě to nikdy neopustilo. Pak už to byl vývoj od Italského espressa po výběrovou kávu, od dovážené pražené kávy po vlastní pražení. Nyní se věnuji pouze kávovým strojům a pražičkám kávy.  

clipboard02.jpg

Je nějaká výběrová káva, nedáte dopustit?

V posledních letech je u nás mnoho skvělých pražíren s výběrovou kávou, které mají úžasné kávy. Mám rád kávy zpracované naturální metodou ze zemí jako Brazilie, Ethiopie a Costa Rica.    

Naučili už se Češi pít kvalitní kávu?

Myslím, že ano, když to porovnám s našimi začátky, kdy byl horor dostat v kavárně espresso, tak jsme ušli velký kus cesty. Dnes se už nemusím dohadovat s baristou jakou kávu chci, když řeknu, že chci espresso a ve většině kaváren dostanu skvělou kávu.  

 

www.coffeetechnology.cz

original-logo.gif

ČTĚTE DÁLE

Již tuto středu zažijete Stalinův poslední western v MDK

Již tuto středu (27. 3.) se můžete těšit v našem oblíbeném divadle MDK na Stalinův poslední western. Jest černo-černá groteska o touze být šerifem.

Bitcoin je sexy punkáč, na kterého Wall Street letí

Poprvé v historii lidstva můžeme sledovat vznik aktiva, které měli nejdříve obyčejní lidé a až dlouho potom si na něj směly sáhnout finanční „vládci světa“. Jmenuje se Bitcoin a tohle je příběh sexy finančního punkáče, kterému lezou nejmocnější firmy do zadele.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Rekreační areál Sázavský ostrov - Ostrov plný zábavy na Zlaté řece Sázavě!

Rekreační areál Sázavský ostrov se nachází ve městě Sázava v krásné krajině Středního Posázaví, pouhých 45km od Prahy (exit 34 z dálnice D1).

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

V Divadle Lampion na Kladně se stanou zázraky

Druhou premiérou sezony 2023/2024 na téma V každém příběhu se skrývá zázrak bude autorská inscenace pro diváky od 7 let Krotitelé zázraků pojednávající o magickém světě dětí a o rodičích, kteří je občas neposlouchají, aniž by o tom sami věděli. Režie se ujal renomovaný tvůrce inscenací pro dětské diváky Jiří Ondra. Slavnostní premiéra proběhne 28. března v Divadle Lampion.