26. října 2024, svátek má Erik
Otevírají se unikátní secesní prostory na Hlavním nádraží, oživí je Foyer Café

Otevírají se unikátní secesní prostory na Hlavním nádraží, oživí je Foyer Café

Secesní prostory ve Fantově budově na Hlavním nádraží v Praze se otevírají veřejnosti. V nově zrestaurovaném křídle budovy zahajuje provoz kavárna Foyer Café. Podnik láká na čerstvé pečivo typu viennoiseries, vyladěné kanapky, sendviče na cestu i kvalitní šampaňské a víno. Klidné posezení v kavárně přímo na nádraží potěší všechny milovníky architektury, gastronomie i samotné cestující.

zsp-8278.jpg

Fantova budova patří mezi nejzásadnější secesní díla v České republice. Secesní umělecký sloh pochází z přelomu 19. a 20. století a zakládá si na vysoce propracovaných dekoracích s důrazem na přírodní motivy - flóry i fauny. Autor budovy hlavního nádraží Josef Fanta spolupracoval také na řadě dalších cenných staveb včetně Rudolfina nebo Národního divadla.

Historicky sloužily prostory Foyer Café jako čekárna pro cestující první třídy, pak do nich řadu let nebyl přístup. V roce 2023 Správa železnic dokončila rekonstrukci chráněné kulturní památky a prostory jsou navíc nominovány v soutěži Interiér roku v kategorii Veřejný interiér pro rok 2024.

zsp-8237-hdr.jpg

Kavárny na nádraží mají své vlastní kouzlo

Pozorování odjíždějících vlaků v designu Art Nouveau, zatímco si vychutnáváte sklenku šampaňského nebo kvalitní kávu s nejčerstvějším pečivem, je svým způsobem meditace. Provoz Foyer Café zahajuje gastro eventová skupina SPOJUJEME, do její rodiny patří: Restaurace Spojka Karlín, eventové prostory Spojka Events a Endorfin, cateringová společnost a bistro Dark Kitchen.

„Rádi bychom vytvořili na nádraží místo, které bude skvělým a komfortním prostředím pro cestující. Místo, kde bude příjemné pořádat pracovní schůzky, vypít sklenku šampaňského s blízkými nebo pozvat rodinu na nedělní brunch. Ve spolupráci se Správou železnic a propojením Foyer Café s Fantovým sálem nabízíme pražskému trhu nové eventové prostory, které budou komfortní pro jakoukoliv akci od konferencí až po slavnostní večírky,” říká Andrej Zajcev, zakladatel skupiny SPOJUJEME.

zsp-8321-hdr.jpg

Gastro zážitky ve Foyer Café: Champagne, Canapé, Čaj o páté

Jako bezpodmínečný atribut pro kavárnu byla vybrána kvalitní káva a čerstvé pečivo. Foyer Café nabízí francouzské pečivo typu viennoiserie, které každé ráno peče ve vlastní pekárně. Po celý den je vitrína plná lahůdek vlastní výroby: granoly a sendviče, kanapky i dezerty.

Do Foyer Café si můžete přijít užít rituál Afternoon Tea podávaný v českém porcelánu Bernadotte s výběrem 6 druhů kanapek. Od bruschetty s foie gras až po medovou sušenku s kozím sýrem.

Pro milovníky vína a šampaňského se chladí více než 50 vín z Itálie, Francie, Španělska a Česka. Foyer Café nabízí degustační balíčky šampaňského a kanapek 3 chutí: Czech taste, Art Nouveau, Vegetarian style. Večer kavárna získává úžasnou atmosféru koktejlového baru, kde profesionální barmani připravují jak klasické tak i signature koktejly. A samozřejmě se tady nezapomnělo ani na pivo – Plzeň na čepu je neodmyslitelnou součástí nabídky.

zsp-8207-hdr.jpg

Jak se dostat k Foyer Café

Kavárna je přístupná

- ze schodiště vedoucího do Historické budovy, přímo z Wilsonovy ulice

- z 1. nástupiště Hlavního nádraží

- ze severního podchodu přes tunel přímo z Vinohrad

- ze strany z Opletalovy ulice přes vstup do budovy Hlavního nádraží

Adresa: Wilsonova 300/8, Praha 2-Vinohrady

Otevírací doba: 8:00 - 23:00

Web: www.foyercafe.cz

zsp-8264-hdr.jpg

SPOJUJEME

Značka SPOJUJEME zastřešuje spřátelené projekty, které mezi sebou sdílí znalosti a zkušenosti nabyté v oblasti gastronomie, pronájmu prostor a zábavy. Spojuje eventové prostory pro každou příležitost a nabízí služby jak agenturám, tak koncovým zákazníkům a soukromým osobám, kterým tak dokáže poskytnout veškerý komfort a služby. Spojujeme je součástí České eventové asociace.

Do rodiny Spojujeme patří: Restaurace Spojka Karlín, Spojka Events - eventový prostor v Karlíně, Endorfin - multifunkční prostor s únikovými hrami, Dark Kitchen - catering se showroomem a bistrem na Vinohradech, Foyer Café - secesní eventové prostory a kavárna ve Fantově budově na Hlavním nádraží v Praze. Více na www.spojujeme.cz.

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Podzim v hrníčku: Ochutnejte dýňové latté a další lahodné nápoje z kávy. Víte, který vás zahřeje nejvíc?

Podzim je tady a s ním přichází čas na teplé nápoje, které nás zahřejí nejen na těle, ale i na duši. Pumpkin Spice Latté se stalo neodmyslitelnou součástí podzimních dní. Tato lahodná kombinace dýně a koření si získala srdce kávových nadšenců po celém světě. Původně se objevila v USA na začátku nového tisíciletí a od té doby neztrácí na popularitě. Proč je ale tato sezónní pochoutka tak oblíbená a jak si ji můžete snadno připravit doma? A pokud zrovna dýni nemusíte, jaké další podzimní nápoje vám dokážou rozzářit den?

Oslavte International Gin & Tonic Day s top značkami od Pernod Ricard Czech Republic

Ikonický koktejl Gin & Tonic slaví svůj den 19. října a Pernod Ricard Czech Republic při této příležitosti přináší tipy na ty nejlepší značky ginů ze svého portfolia spolu s doporučením na koktejly. Sáhněte po osvědčené klasice, jakou je londýnský suchý typ ginu Beefeater, nově i v nealkoholické variantě, nebo zvolte superprémiový italský gin Malfy, německý gin Monkey 47 či ultraprémiový japonský KI NO BI. Ať už si osvěžující drink namícháte doma nebo si ho objednáte v oblíbeném baru, oslavte tento den ve velkém stylu – vychutnejte si samotný život, přátelství a radost z jednoduchých věcí, mezi které patří i sklenka dokonale vyváženého ginu s osvěžujícím tonikem. International Gin & Tonic Day je ideální příležitostí objevovat nové chutě, experimentovat s různými kombinacemi a nechat se inspirovat světovými trendy v míchání koktejlů.

Rostlinné alternativy masa rozdělují Česko: Polovina zákazníků jim fandí, pětina je konzumuje pravidelně, odhalil průzkum

Češi mají maso rádi, čím dál víc z nich je ale ochotných vyzkoušet také jeho rostlinné alternativy. Uvedla tak téměř polovina dotázaných v exkluzivním průzkumu* společnosti Albert, zejména ženy a mladí lidé. Více než pětina spotřebitelů pak potraviny tohoto druhu již pravidelně konzumuje. Druhá polovina spotřebitelů je vůči rostlinným alternativám stále však skeptická.

Co navštívit v Irsku kromě metropole Dublinu?

Ostrovní země Irsko nabízí velice zajímavá místa k návštěvě. Místní obyvatelé jsou známí svou přívětivostí, podnebí svou nevyzpytatelností a země je vyhlášená díky osobitému rázu přírody. Každý kdo do Irska zavítá určitě nemine Dublin. Zhruba šest set tisícová metropole láká turisty z celého světa a i díky přítomnému mezinárodnímu letišti ji žádný cizinec nemine. Země whiskey a vlkodavů však nabízí mnohá zajímavá místa, lákající k návštěvě. Pojďte na krátkou výpravu za některými z nich.

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.