14. prosince 2025, svátek má Lýdie
Popeyes otevře svou první českou restauraci na pražském Václavském náměstí 3. listopadu

Popeyes otevře svou první českou restauraci na pražském Václavském náměstí 3. listopadu

Pátek 3. listopadu 2023 je dnem, na který čeští fanouškové sítě restaurací Popeyes® tak dlouho čekali. Americký řetězec, jehož příběh se začal psát už v roce 1972 v New Orleans, otevře 3. listopadu úderem 10. hodiny svou první restauraci v Česku. Legendární louisianské kuře bude servírovat v Domě módy na pražském Václavském náměstí.

popeyes-chicken-sandwich-224.jpg

Přišel čas, aby i Pražané ochutnali výjimečné chutě New Orleans, města několika kultur a etnik. Značka založená na 300 let staré kulinářské tradici kombinuje všechny jejich styly, koření a přísady.

Čeští hosté budou konečně moci ochutnat unikátní Cajun hranolky, americkou biscuit nebo světoznámý Chicken Sandwich, který byl v Americe vyprodán za pouhé tři týdny, v Číně na něj netrpěliví fanoušci stáli čtyřhodinovou frontu a v Kanadě způsobil na ulicích dokonce dopravní zácpy. Podobný úspěch se očekává i v Česku. Nezaměnitelná máslová bulka, pořádný kus šťavnatého kuřete, kyselé okurky a omáčka, ostrá nebo jemná, podle vaší chuti, potvrdí, že v Popeyes vědí, jak na to.

popeyes-wroclaw-interier-1190.jpg

„Díky unikátní směsi koření má v sobě každá položka z menu Popeyes trochu Louisiany. A stejně tak ponese stopu Louisiany i každá naše restaurace, a dokonce i slavnostní otevření. Přineseme na Václavské náměstí energii, rytmy i radost amerického jihu,” uvádí Marko Blaževič, Brand President Popeyes ČR a Polsko.

„Dvoupatrová restaurace v horní části Václavského náměstí bude naší vlajkovou lodí, tomu odpovídá i téměř 700 metrů podlahové plochy a přes 100 míst k sezení,” vysvětluje Marko Blaževič. „Na vstup na český trh jsme se chystali skoro rok. Opravdu se těším, až naši hosté dostanou možnost zažít explozi chutí, kterým jsme podlehli i my.“ Aktuální informace k otevření první české restaurace Popeyes najdete ve facebookové události.

popeyes-chicken-sandwich-1117.jpg

Otevřením pražské restaurace společnost Popeyes® vytvoří desítky pracovních míst a příležitostí profesního růstu. Během několika měsíců síť chystá otevření nejméně dvou dalších restaurací – jedné v centru Brna a další na dopravní tepně nedaleko hlavního města.

Za necelých 50 let si nabídka Popeyes® získala srdce hostů ve Spojených státech i po celém světě a stala se jedním z největších řetězců restaurací. V současné době má téměř 4 200 restaurací ve více než 40 zemích.

popeyes-wroclaw-fronta-1185.jpg

Společnost Popeyes® byla založena v roce 1972 v New Orleans v americké Louisianě. Značka se vyznačuje jedinečným menu v louisianském stylu Cajun s pikantním kuřecím masem, kuřecími sendviči, kuřecími stehýnky a dalšími regionálními položkami. Vášeň řetězce pro louisianské dědictví a autentická cajunská jídla umožnila společnosti Popeyes® stát se jednou z největších světových restaurací rychlého občerstvení s kuřecím masem s více než 4 200 restauracemi v USA a po celém světě. 

Popeyes je dceřinou společností Restaurant Brands International Inc. ("RBI"), jedné z největších světových společností provozujících restaurace rychlého občerstvení s ročním obratem přes 40 miliard USD a více než 30 000 restauracemi ve více Kontakt pro média: popeyes@nativepr.cz než 100 zemích. Společnost RBI vlastní čtyři nejvýznamnější a nejikoničtější značky rychlého občerstvení na světě - BURGER KING®, TIM HORTONS®, POPEYES® a FIREHOUSE SUBS®. Na český trh uvádí značku Popeyes společnost Rex Concepts.

Tato tisková zpráva obsahuje určitá výhledová prohlášení a informace, které odrážejí současné přesvědčení a očekávání vedení ohledně budoucích událostí, iniciativ a provozních výsledků a které se vztahují pouze k datu vydání této zprávy. Tato výhledová prohlášení nejsou zárukou budoucí výkonnosti a zahrnují řadu rizik a nejistot. Faktory, které mohou způsobit, že se skutečné výsledky budou podstatně lišit od očekávání RBI, jsou podrobně popsány v dokumentech RBI podaných Komisi pro cenné papíry v USA a regulačním orgánům pro cenné papíry v Kanadě. cenných papírů v Kanadě, jako jsou výroční a čtvrtletní zprávy a běžné zprávy na formuláři 8-K, a zahrnují následující rizika: rizika spojená s naší schopností úspěšně realizovat naše domácí a mezinárodní strategie růstu a rizika spojená s našimi mezinárodními operacemi; rizika spojená s naší schopností konkurovat na domácím i mezinárodním trhu v silně konkurenčním odvětví; globální ekonomické nebo jiné obchodní podmínky, které mohou ovlivnit ochotu nebo schopnost našich zákazníků kupovat naše výrobky; naše vztahy s našimi franšízanty a jejich úspěch a rizika spojená s naším plně franšízovým obchodním modelem; a účinnost našich marketingových a reklamních programů a podporu těchto programů ze strany franšízantů. S výjimkou případů vyžadovaných platnými právními předpisy nepřebíráme žádnou povinnost aktualizovat tato výhledová prohlášení, ať už v důsledku nových informací, následných událostí nebo okolností, změn očekávání nebo z jiných důvodů.

popeyes-wroclaw-opening-1112_1.jpg

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Michelinský šéfkuchař Gal ben Moshe vaří svůj příběh v restauraci Parzival v Praze na Starém Městě

Šest let vařil Gal ben Moshe pod michelinskou hvězdou ve vlastní restauraci Prism v Berlíně. Teď v Praze otevírá restauraci Parzival, ve které prostřednictvím chutí a vůní vypráví svůj osobní příběh. Parzival je fusion fine diningová zážitková restaurace, kterou on sám popisuje jako hluboce osobní místo, kde sdílí všechny své gastronomické zkušenosti a vypráví je prostřednictvím jídla.

Dopřejte si kávové Vánoce. Máme pro vás tři tipy na neodolatelné kávové cukroví

Češi milují kávu. Je součástí našich rán, odpoledních pauz i večerních zklidněnípo rušném dni. A s blížícími se Vánoci je také skvělou inspirací pro něco, co milujeme snad ještě víc – pro cukroví. Vůně másla, vanilky a čerstvě namleté kávy dokáže vytvořit vánoční atmosféru, která je útulná, stylová a přitom moderní. A dobrou zprávou je, žedruhů kávového cukroví existuje mnohem víc, než byste čekali.

Vánoční průzkum Too Good To Go: téměř polovina českých domácností připravuje na svátky příliš mnoho jídla

Zatímco vyhazování zbytků z Vánoc přiznává 28 % Čechů, téměř polovina uvádí, že se v jejich domácnosti na Vánoce připraví příliš mnoho jídla. Právě to je však nejčastějším důvodem vyhazování vánočních zbytků. Z průzkumu společnosti Too Good To Go, který byl proveden ve spolupráci s výzkumnou agenturou STEM/MARK, také vyplývá, že Češi za sváteční jídlo utratí v průměru 2000 Kč, 62 % z nich na něm však plánuje letos více šetřit.

Kultovní Five Guys konečně v Česku. První restaurace otevře 8. prosince v centru Prahy

Světově proslulý řetězec prémiových hamburgerů Five Guys konečně vstupuje do České republiky. Svou první českou pobočku otevírá v ikonickém obchodním centru Máj v srdci Prahy na Národní třídě. Restaurace poprvé přivítá hosty v pondělí 8. prosince.

Jak vznikají poctivé masové speciality. Příběh rodinné značky Čongrády

Co začalo v roce 2012 u dědečkova sporáku jako malý nápad, se dnes mění v příběh poctivého jídla, tradice a řemesla.

Typické momenty českých Vánoc, bez kterých si svátky neumíme představit. Jaké jsou neměnné okamžiky českých Vánoc?

Každý rok slibujeme, že letos to vezmeme s klidem, bez spěchu a bez zbytečného cukroví. A každý rok dopadneme stejně – čekáme s napětím na zlaté prasátko, ujídáme bramborový salát už u oběda a tajně doufáme, že kapr v trojobalu přežije do večera. Některé okamžiky českých Vánoc se prostě nemění – a možná právě proto je máme tolik rádi.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.