30. dubna 2025, svátek má Blahoslav
Valentýnský tip: Degustační večeře v italské restauraci Rossopomodoro

Valentýnský tip: Degustační večeře v italské restauraci Rossopomodoro

Věděli jste, že oblíbený únorový svátek všech zamilovaných má kořeny v Itálii? Právě z této země totiž pochází svatý Valentýn, kněz považovaný za patrona lásky, zamilovaných a manželství. Večeře ve dvou odehrávající se v autentické atmosféře pravé Itálie tak bude tím správným, stylovým valentýnským dárkem. Ve vyhlášené italské restauraci Rossopomodoro, která sídlí v Praze na Vinohradech v Krkonošské ulici, budou 14. února zamilovaným párům servírovat speciální degustační menu.

3a5c7b43-cb75-4012-8938-294871b7b02d.JPG

Degustační valentýnské menu, které zdejší šéfkuchař Luca Carbone se svým týmem sestavil výhradně pro tuto příležitost, zahájí welcome drink – malinový campari cocktail. Po úvodním amuse-bouche: mini parmigiana z lilků s bazalkovým krystalkem následují předkrmy – křupavá chobotnice na mrkvovém krému se zázvorem a s pečenými bramborami; gravlax z lososa, chlebové lupínky s kurkumou a omáčka nero di seppia. Dalšími chody jsou tortelli barvené sépiovým inkoustem, plněné humrem a žlutá rajčátka Battipaglia a bisque; tataki z tuňáka s jemnou omáčkou z červené cibule a restovanými špenátovými lístky. A na závěr lahodný dezert – millefoglie s pěnou z Valdobbiadene, višněmi a drobenkou ze sněhových pusinek. Cena degustačního menu včetně welcome drinku je 1 290 Kč/osoba.

„Italové svátek svatého Valentýna milují, a to hned z několika důvodů. Jednak jde o jednu z nejromantičtějších tradic, ve které se může naplno projevit jejich vášeň pro lásku a romantiku. A navíc má tento svátek kořeny v římské historii a kultuře. S patřičným nadšením proto organizují večeře při svíčkách, dávají si dárky, květiny a láskyplná přání,“ říká Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou krémové těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.

www.rossopomodoro.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?

Není to apríl! Popeyes dorazilo do Českých Budějovic

Ikonický Chicken Sandwich si ode dneška dáte i v Českých Budějovicích. Možnost jako první ochutnat unikátní kuřecí recepty, jedinečnou směs koření a další speciality louisiánské kuchyně si nenechaly ujít desítky fanoušků proslulé americké značky, první stovka sendvičů zmizela během půlhodiny. Restaurace v českobudějovickém IGY Centru je už pátou pobočkou Popeyes v Česku, ale první na jihu Čech.

Burger King® nově podává snídaně. K jejich uvedení uspořádal Pancake Party

BURGER KING® bude každý den od rána až do 11 hodin servírovat ve svých restauracích snídaňové menu. S kreativní agenturou Zaraguza proto v rámci Pancake Party přivezl do Česka trend Morning Disco a doprovodil jej soutěží v pojídání mini palačinek s malinovou polevou, jednoho z taháků dopolední nabídky.

CO TEĎ LETÍ V GASTRONOMII?

Gastronomie se neustále vyvíjí a trendy se mění s chutěmi zákazníků i technologickým pokrokem. Rok 2025 přináší několik zásadních směrů, které ovlivňují restaurace, kavárny i street food podniky.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.