19. března 2025, svátek má Josef
Valentýnský tip: Degustační večeře v italské restauraci Rossopomodoro

Valentýnský tip: Degustační večeře v italské restauraci Rossopomodoro

Věděli jste, že oblíbený únorový svátek všech zamilovaných má kořeny v Itálii? Právě z této země totiž pochází svatý Valentýn, kněz považovaný za patrona lásky, zamilovaných a manželství. Večeře ve dvou odehrávající se v autentické atmosféře pravé Itálie tak bude tím správným, stylovým valentýnským dárkem. Ve vyhlášené italské restauraci Rossopomodoro, která sídlí v Praze na Vinohradech v Krkonošské ulici, budou 14. února zamilovaným párům servírovat speciální degustační menu.

3a5c7b43-cb75-4012-8938-294871b7b02d.JPG

Degustační valentýnské menu, které zdejší šéfkuchař Luca Carbone se svým týmem sestavil výhradně pro tuto příležitost, zahájí welcome drink – malinový campari cocktail. Po úvodním amuse-bouche: mini parmigiana z lilků s bazalkovým krystalkem následují předkrmy – křupavá chobotnice na mrkvovém krému se zázvorem a s pečenými bramborami; gravlax z lososa, chlebové lupínky s kurkumou a omáčka nero di seppia. Dalšími chody jsou tortelli barvené sépiovým inkoustem, plněné humrem a žlutá rajčátka Battipaglia a bisque; tataki z tuňáka s jemnou omáčkou z červené cibule a restovanými špenátovými lístky. A na závěr lahodný dezert – millefoglie s pěnou z Valdobbiadene, višněmi a drobenkou ze sněhových pusinek. Cena degustačního menu včetně welcome drinku je 1 290 Kč/osoba.

„Italové svátek svatého Valentýna milují, a to hned z několika důvodů. Jednak jde o jednu z nejromantičtějších tradic, ve které se může naplno projevit jejich vášeň pro lásku a romantiku. A navíc má tento svátek kořeny v římské historii a kultuře. S patřičným nadšením proto organizují večeře při svíčkách, dávají si dárky, květiny a láskyplná přání,“ říká Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou krémové těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky.

www.rossopomodoro.cz

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

24.4.2025 11:00

Pastrami Pop-Up 3

11.4.2025 - 13.4.2025

Otvíračka DinoLive

26.4.2025 - 27.4.2025

Dyzajn market Apríl

18.10.2025 - 19.10.2025

Guilty Pleasure Food Festival

ČTĚTE DÁLE

Tacos, mole, ceviche i BBQ. V Holešovicích otevřela nová restaurace – Mexická

Na gastronomické mapě Prahy přibývá místo, které láká vůněmi a barevnou kuchyní. Restaurace Mexická, nejnovější projekt z dílny gastroaliance Together, přináší mexickou atmosféru do dynamicky se rozvíjející pražské čtvrti. Hosté se mohou těšit na ručně vyráběné kukuřičné tortilly, bohaté mole, čerstvé ceviche i BBQ maso připravované ve smokeru.

Oslavy 130 let Holešovické tržnice v gurmánském stylu!

Přijďte si do Holešovické tržnice zavzpomínat i nasát čerstvou energii. Připravované akce vás naladí gurmánsky a zavedou na kulinářský obřad i denní kázání. A kdo si pospíší s nákupem vstupenek, zažije mši v podání Kryštofa Bartoše!

KAM NA PRAVOU NEAPOLSKOU PIZZU? DO ROSSOPOMODORO!

Pokud jste někdy ochutnali pravou neapolskou pizzu, určitě si ji pamatujete. Její jedinečnost spočívá nejen v kvalitních ingrediencích, ale i v tradičním způsobu přípravy a pečení, díky čemuž má nezaměnitelnou chuť. Pokud chcete autentický zážitek, nemusíte cestovat do Neapole – v Praze, konkrétně v nově otevřené pobočce Rossopomodoro na Vinohradech, si můžete vychutnat skutečnou neapolskou pizzu. Tato pobočka je druhá v pořadí a jejím majitelem je Alberto Lagorio, se kterým jsme si povídali o tom, co stojí za úspěchem jeho konceptu.

Popeyes začíná s expanzí v regionech, první na řadě jsou České Budějovice

České Budějovice, 28. února – Popeyes míří na jih Čech. Nová restaurace otevře během několika týdnů v IGY centru, největším nákupním centru v Českých Budějovicích i v celých jižních Čechách, přitom v dochozí vzdálenosti od historického centra města. Zároveň je to poprvé, co řetězec otevírá pobočku v nákupním centru.

Národní kolo proslulé kuchařské soutěže BOCUSE D'OR bude poprvé hostit Grandhotel Pupp

Tuzemská gastroscéna žije v očekávání velké události – 2. ročníku českého národního kola Bocuse d’Or, nejprestižnější, ale také nejtěžší kuchařské soutěže na světě. Vrcholné kuchařské klání se uskuteční za účasti laické i odborné veřejnosti od 30. června do 1. července v legendárním Grandhotelu Pupp v Karlových Varech. Do soutěžních kuchyní se postaví šest mladých profesionálních kuchařů se svými týmy, aby před zraky diváků během 5 hodin a 35 minut kompletně připravili dva teplé pokrmy dle zadání. Vítěz získá prestižní titul a šanci postoupit do evropského kola Bocuse d’Or, ze kterého vede cesta do světového finále. Národní kolo ozdobí bohatý doprovodný program plný mimořádných gastronomických zážitků.

Zažijte Olomoucký tvarůžkový festival

Nejen milovníci tvarůžků se mají na co těšit. První dubnový víkend totiž centrum Olomouce už poosmé zaplní a hlavně provoní Olomoucký tvarůžkový festival. Přijďte si užít největší gastronomickou událost v Olomouci. Poznačte si v kalendáři víkend 5. a 6. dubna od 10 do 18 hodin!
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.