16. července 2025, svátek má Luboš
Tiramisů, čokoládový krém, Mascarpone s bazalkou a jahodami

Tiramisů, čokoládový krém, Mascarpone s bazalkou a jahodami

Ingredience na přípravu tiramisů pro 4 osoby: Cukrářské piškoty 12 ks, mascarpone 200 g, žloutek 2 ks, smetana 0,5 dcl, likér amareto 1 lžička, cukr krupice 60 g, uvařená káva na namáčení piškotů 1 dcl, holandské kakao 20 g

Ingredience na čokoládový krém pro 4 osoby: Hořká čokoláda na vaření 180 g, vejce 1 ks, smetana 2 dcl, máslo 40 g, hustý kokosový krém 1 dcl

Ingredience na mascarpone s bazalkou a jahodami pro 4 osoby: Mascarpone 240 g, 4 ks větších jahod, cukr moučka 40 g, 8 lístků čerstvé bazalky, ocet balsamico 4 cl Příprava tiramisů: Ušleháme si žloutek s cukrem, přidáme krém mascarpone a smetanu ušlehanou zvlášt. Piškoty namočíme do kávy a rozložíme na dno dortové formy. Doplníme připraveným krémem a necháme zatuhnout v chladu.

Příprava čokoládového krému: čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, společně s máslem. Po rozpuštění necháme krátce vychladnout a zašleháme žloutek. Stranou si ušleháme smetanu a přidáme ji do vychladlé čokolády. Vše důkladně promícháme a vložíme do malé dortové formy a necháme v lednici ztuhnout.

Příprava krému mascarpone: Ocet balsamico si svaříme s cukrem. Krém mascarpone si ochutíme cukrem, přidáme nakrájené lístky bazalky, nakrájené kousky jahod a naplníme do forem a necháme v lednici zatuhnout. Všechny tři dezerty, po zatuhnutí v lednici, rozdělíme na čtyři porce na talíře. Krém mascarpone s jahodami a bazalkou přelijeme svařeným balsamicem. Tiramisů zasypeme holandským kakaem a čokoládový krém přelijeme kokosovým krémem. Tímto máme hotovou aromatickou a chuťovou tečku na závěr. (Další zajímavé recepty najdete také na www.pizzapasta.cz - napříč světem gastronomie)

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Autentista Wine and Champagne Bar: Autentický zážitek v srdci Prahy

V historickém centru Prahy, na Řetězové ulici, se nachází Autentista Wine and Champagne Bar, který nabízí jedinečný zážitek pro milovníky vína. Tento bar se specializuje na autentická vína, která zahrnují jak lokální moravská a česká vína, tak i světové naturální vinařské špičky.

Restaurace Marina Ristorante: Na talíři Itálie a za oknem Hrad i Karlův most

Jen pár kroků od historického centra Prahy, na Alšově nábřeží u Mánesova mostu, se otevírá jeden z nejúchvatnějších pohledů na Pražský hrad a Karlův most. A co teprve, když z břehu vstoupíte na palubu lodi, která tady kotví! To se pak k okouzlující vyhlídce z hladiny Vltavy přidá ještě vytříbený gastronomický zážitek. Italská restaurace Marina Ristorante je vyhlášená skvělou kuchyní z čerstvých surovin, unikátní atmosférou a profesionálním servisem. Zkrátka ideální místo pro klidnou rodinnou večeři, romantické posezení i nezapomenutelnou oslavu.

Pivovar Radegast pokračuje v boji o vodu. Dobrovolníkům rozdá 2030 sudů na zadržení dešťovky

Pivovar Radegast pokračuje v plnění svého závazku, že do roku 2030 zadrží v krajině více vody, než kolik na výrobu piva spotřebuje. V letošním roce zahajuje ve spolupráci s iniciativou Ukliďme Česko výzvu k úklidu vodních toků a okolí, do které se mohou zapojit lidé z celé České republiky. Mezi nejaktivnější účastníky hodlá pivovar rozdat 2030 sudů na zadržení dešťové vody. To vše s cílem zadržovat vodu v krajině a bojovat se suchem.

KOGO Havelská

V srdci Starého Města se už 30 let píše příběh jedné z nejikoničtějších italských restaurací v Praze – Kogo Havelská.

Volba sládků se mění na Speciály z Prazdroje. Nabídku speciálních piv si sestaví sami hospodští

Plzeňský Prazdroj mění od května svůj program pivních speciálů. Projekt Volba sládků, který každý měsíc nabízel v limitované edici jedno speciální pivo ve vybraných hospodách a restauracích v Česku a na Slovensku, nahrazuje novým programem s názvem Speciály z Prazdroje. Ten nabídne hospodským možnost sestavit si vlastní kalendář pivních speciálů na míru. Vybírat budou moci během roku dohromady z deseti druhů piva ze stálé i sezónní nabídky.

Z pole les: NKT a Home for Trees mění krajinu i vztahy

Na kraji malých Mokrovrat leží pole. Dříve tu nic nežilo – půda byla třikrát zoraná, opuštěná, bez života. Ale letos na jaře se to změnilo. Do brázd mezi zbytky staré ornice se zasunula první sazenice. A hned za ní další. A pak další. Tři tisíce borovic, dubů a douglasek. Strom za stromem. Ruka v ruce – zaměstnanci a zákazníci společnosti NKT, společně s neziskovou organizací Home for Trees, opět zasadili nový kus budoucnosti.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.