29. května 2025, svátek má Maxmilián
Tiramisů, čokoládový krém, Mascarpone s bazalkou a jahodami

Tiramisů, čokoládový krém, Mascarpone s bazalkou a jahodami

Ingredience na přípravu tiramisů pro 4 osoby: Cukrářské piškoty 12 ks, mascarpone 200 g, žloutek 2 ks, smetana 0,5 dcl, likér amareto 1 lžička, cukr krupice 60 g, uvařená káva na namáčení piškotů 1 dcl, holandské kakao 20 g

Ingredience na čokoládový krém pro 4 osoby: Hořká čokoláda na vaření 180 g, vejce 1 ks, smetana 2 dcl, máslo 40 g, hustý kokosový krém 1 dcl

Ingredience na mascarpone s bazalkou a jahodami pro 4 osoby: Mascarpone 240 g, 4 ks větších jahod, cukr moučka 40 g, 8 lístků čerstvé bazalky, ocet balsamico 4 cl Příprava tiramisů: Ušleháme si žloutek s cukrem, přidáme krém mascarpone a smetanu ušlehanou zvlášt. Piškoty namočíme do kávy a rozložíme na dno dortové formy. Doplníme připraveným krémem a necháme zatuhnout v chladu.

Příprava čokoládového krému: čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, společně s máslem. Po rozpuštění necháme krátce vychladnout a zašleháme žloutek. Stranou si ušleháme smetanu a přidáme ji do vychladlé čokolády. Vše důkladně promícháme a vložíme do malé dortové formy a necháme v lednici ztuhnout.

Příprava krému mascarpone: Ocet balsamico si svaříme s cukrem. Krém mascarpone si ochutíme cukrem, přidáme nakrájené lístky bazalky, nakrájené kousky jahod a naplníme do forem a necháme v lednici zatuhnout. Všechny tři dezerty, po zatuhnutí v lednici, rozdělíme na čtyři porce na talíře. Krém mascarpone s jahodami a bazalkou přelijeme svařeným balsamicem. Tiramisů zasypeme holandským kakaem a čokoládový krém přelijeme kokosovým krémem. Tímto máme hotovou aromatickou a chuťovou tečku na závěr. (Další zajímavé recepty najdete také na www.pizzapasta.cz - napříč světem gastronomie)

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

2.5.2025 - 31.5.2025

Chřestové menu

22.6.2025 10:30

Nedělní brunch

6.6.2025 - 7.6.2025

Wine Fiesta

ČTĚTE DÁLE

KOGO Havelská

V srdci Starého Města se už 30 let píše příběh jedné z nejikoničtějších italských restaurací v Praze – Kogo Havelská.

Volba sládků se mění na Speciály z Prazdroje. Nabídku speciálních piv si sestaví sami hospodští

Plzeňský Prazdroj mění od května svůj program pivních speciálů. Projekt Volba sládků, který každý měsíc nabízel v limitované edici jedno speciální pivo ve vybraných hospodách a restauracích v Česku a na Slovensku, nahrazuje novým programem s názvem Speciály z Prazdroje. Ten nabídne hospodským možnost sestavit si vlastní kalendář pivních speciálů na míru. Vybírat budou moci během roku dohromady z deseti druhů piva ze stálé i sezónní nabídky.

Z pole les: NKT a Home for Trees mění krajinu i vztahy

Na kraji malých Mokrovrat leží pole. Dříve tu nic nežilo – půda byla třikrát zoraná, opuštěná, bez života. Ale letos na jaře se to změnilo. Do brázd mezi zbytky staré ornice se zasunula první sazenice. A hned za ní další. A pak další. Tři tisíce borovic, dubů a douglasek. Strom za stromem. Ruka v ruce – zaměstnanci a zákazníci společnosti NKT, společně s neziskovou organizací Home for Trees, opět zasadili nový kus budoucnosti.

Jedinečná interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience láká za zážitky i jídlem

Ponořte se do příběhu prvního zlatého ležáku přímo v historickém centru Prahy. Interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience přibližuje okolnosti vzniku plzeňského piva všemi smysly.

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.