Ingredience na přípravu tiramisů pro 4 osoby: Cukrářské piškoty 12 ks, mascarpone 200 g, žloutek 2 ks, smetana 0,5 dcl, likér amareto 1 lžička, cukr krupice 60 g, uvařená káva na namáčení piškotů 1 dcl, holandské kakao 20 g
Ingredience na čokoládový krém pro 4 osoby: Hořká čokoláda na vaření 180 g, vejce 1 ks, smetana 2 dcl, máslo 40 g, hustý kokosový krém 1 dcl
Ingredience na mascarpone s bazalkou a jahodami pro 4 osoby: Mascarpone 240 g, 4 ks větších jahod, cukr moučka 40 g, 8 lístků čerstvé bazalky, ocet balsamico 4 cl Příprava tiramisů: Ušleháme si žloutek s cukrem, přidáme krém mascarpone a smetanu ušlehanou zvlášt. Piškoty namočíme do kávy a rozložíme na dno dortové formy. Doplníme připraveným krémem a necháme zatuhnout v chladu.
Příprava čokoládového krému: čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni, společně s máslem. Po rozpuštění necháme krátce vychladnout a zašleháme žloutek. Stranou si ušleháme smetanu a přidáme ji do vychladlé čokolády. Vše důkladně promícháme a vložíme do malé dortové formy a necháme v lednici ztuhnout.
Příprava krému mascarpone: Ocet balsamico si svaříme s cukrem. Krém mascarpone si ochutíme cukrem, přidáme nakrájené lístky bazalky, nakrájené kousky jahod a naplníme do forem a necháme v lednici zatuhnout. Všechny tři dezerty, po zatuhnutí v lednici, rozdělíme na čtyři porce na talíře. Krém mascarpone s jahodami a bazalkou přelijeme svařeným balsamicem. Tiramisů zasypeme holandským kakaem a čokoládový krém přelijeme kokosovým krémem. Tímto máme hotovou aromatickou a chuťovou tečku na závěr. (Další zajímavé recepty najdete také na www.pizzapasta.cz - napříč světem gastronomie)