24. října 2024, svátek má Nina
eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

Hledáte obrovský výběr těch nejlahodnějších španělských delikates. Považujete se za gurmána a rádi ochutnáváte pokrmy, které servírují ty nejlepší restaurace? Tak si pořiďte některé z nich domů a dopřávejte si malý luxus ze Španělska každý den.

full-src-175b4992-50e0-46ef-bbfe-97eebcc9aed3.jpeg

U eDelikatesy najdete výbornou sušenou šunku jamón serrano či ibérico, choriza, foie gras, sýry - ať už typické ovčí manchego nebo chuťově zajímavé kozí sýry. Mimo to zde naleznete také lahodné plody moře, extra panenské olivové oleje a samozřejmě španělská vína - máme nepřeberné množství, u nás si vybere každý.

sabores-image-foto-web-21.jpg

Chybí vám španělská atmosféra? Tak doražte posedět do kamenné prodejny Sabores na Vyšehradské 6 a dejte si tapas, kávu a skleničku dobrého vína. Rádi Vám připraví v létě ledově vychlazenou a v zimě svařenou sangrii. Stočte si na gurmínské slovíčko a rozhodně neodejdete s prázdnou. 

full-src-50130174992-1458b73c61-k.jpg

Po letech strávených ve Španělsku se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce a není se čemu divit. 

Nejen super vánoční a firemní dárky 

Dárky mají elegantně zabalené a připravené z nejzajímavějších produktů sortimentu eDelikatesy. Vše připraví originálně a elegantně zabalí firemních barvách Vaší společnosti a logem. Vybrat si můžete podle kritérii, která nejlépe charakterizují Vás, Vaši společnost popř. Vašeho klienta. Připravit Vám také můžou dárkové koše všech možných velikostí, tvarů, obsahu i ceny. Vybraný dárkový balíček Vám nebo na vámi určenou adresu doručí do 2 pracovních dnů. 
 

sabores-image-foto-web-27.jpg

Recepty s eDelikatesy 

Sami jsme si nemohli vybrat s tolika super repcetů, neboť vše vypadá dokonale. Pár doporučení jsme si i přesto pro Vás připravili. Dálší zajímavé recepty naleznete na v magazínu eDelikatesy.

Sýrový dip z Manchega: originální recept, který musíte zkusit

Jídlo by se mělo sdílet! Chcete-li oslnit návštěvu nebo se blýsknout originálním receptem na párty, rozhodně byste neměli přejít tento recept bez povšimnutí. :) Dip z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego je přesně to, co by na stole plném tapas nemělo chybět!

800x600-crop-600x250-main-picture-dip-manchego.jpeg

Jaké jsou potřeba suroviny:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžička sladké uzené španělské papriky
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
200 g sýra Manchego
špetka mořské soli
špetka černého pepře
1 bageta

Postup

Nasekejte najemno česnek a cibuli, nakrájejte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.

Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou. Nechtě si chutnat :) 

Fazolová polévka z restaurace El Bulli s petrželovou picadou

Recept pochází z restaurace El Bulli, která byla ve své době proslulá tím, že se rok co rok držela na předních příčkách žebříčku 50 nejlepších světových restaurací. Ale nebojte se! Nejedná se o komplexní michelinský pokrm. Je to jednoduchá polévka z kuchařky The Family Meal, kterou vydal šéfkuchař El Bulli Farrán Adria pro každého domácího nadšence do gastronomie. Jako všechny z receptů je jednoduchá na přípravu, ale oslní!

800x600-crop-600x250-main-picture-fazolova-polevka.jpeg

Jaou jsou potřeba suroviny:
Polévka:
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2 velké cibule nakrájené najemno
1/4 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1/4 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1 bobkový list, čerstvý (nebo 1/2 sušeného)
1/3 šálku rajčatové passaty
660g bílých fazolí El Navarrico, okapaných
1,5 šálku zeleninového vývaru
1 konzerva slávek v sidře, Agromar
 
Picada:
1 šálek čerstvé petrželové natě, nahrubo nasekané
1 stroužek česneku, nahrubo nasekaný
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1/4 hrnku celých lískových ořechů, bez slupky (lez použít i mandle)
1/2 lžičky soli

Postup

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte česnek, cibuli, bylinky a vařte za pravidelného míchání 8 minut, dokud cibule není zlatohnědá.
Přidejte rajčatovou passatu a vařte na mírném ohni dalších 8 minut, dokud se rajčata neztmavnou a nezhoustnou. Na tomto kroku nešetřete časem, je klíčový!
Vmíchejte fazole a poté zeleninový vývar. Nastavte teplotu tak, aby vše jemně bublalo a vařte 15 minut bez poklice.
Vyjměte 2/3 šálku (150 ml) polévky, rozmixujte do hladka a poté vmíchejte zpět do polévky, aby se vývar zahustil.
Na posledních 5 min přidejte slávky bez nálevu.
Těsně před podáváním přidejte 2 polévkové lžíce picady.

Picada:
Předehřejte malou pánev na střední teplotu. Přidejte lískové ořechy a často s pánví hýbejte, dokud nebudou hezky opečené.
Lískové ořechy rozmixujte nahrubo s petrželí, česnekem, promíchejte s olivovým olejem a dochuťte solí.

 

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Podzim v hrníčku: Ochutnejte dýňové latté a další lahodné nápoje z kávy. Víte, který vás zahřeje nejvíc?

Podzim je tady a s ním přichází čas na teplé nápoje, které nás zahřejí nejen na těle, ale i na duši. Pumpkin Spice Latté se stalo neodmyslitelnou součástí podzimních dní. Tato lahodná kombinace dýně a koření si získala srdce kávových nadšenců po celém světě. Původně se objevila v USA na začátku nového tisíciletí a od té doby neztrácí na popularitě. Proč je ale tato sezónní pochoutka tak oblíbená a jak si ji můžete snadno připravit doma? A pokud zrovna dýni nemusíte, jaké další podzimní nápoje vám dokážou rozzářit den?

Oslavte International Gin & Tonic Day s top značkami od Pernod Ricard Czech Republic

Ikonický koktejl Gin & Tonic slaví svůj den 19. října a Pernod Ricard Czech Republic při této příležitosti přináší tipy na ty nejlepší značky ginů ze svého portfolia spolu s doporučením na koktejly. Sáhněte po osvědčené klasice, jakou je londýnský suchý typ ginu Beefeater, nově i v nealkoholické variantě, nebo zvolte superprémiový italský gin Malfy, německý gin Monkey 47 či ultraprémiový japonský KI NO BI. Ať už si osvěžující drink namícháte doma nebo si ho objednáte v oblíbeném baru, oslavte tento den ve velkém stylu – vychutnejte si samotný život, přátelství a radost z jednoduchých věcí, mezi které patří i sklenka dokonale vyváženého ginu s osvěžujícím tonikem. International Gin & Tonic Day je ideální příležitostí objevovat nové chutě, experimentovat s různými kombinacemi a nechat se inspirovat světovými trendy v míchání koktejlů.

Rostlinné alternativy masa rozdělují Česko: Polovina zákazníků jim fandí, pětina je konzumuje pravidelně, odhalil průzkum

Češi mají maso rádi, čím dál víc z nich je ale ochotných vyzkoušet také jeho rostlinné alternativy. Uvedla tak téměř polovina dotázaných v exkluzivním průzkumu* společnosti Albert, zejména ženy a mladí lidé. Více než pětina spotřebitelů pak potraviny tohoto druhu již pravidelně konzumuje. Druhá polovina spotřebitelů je vůči rostlinným alternativám stále však skeptická.

Co navštívit v Irsku kromě metropole Dublinu?

Ostrovní země Irsko nabízí velice zajímavá místa k návštěvě. Místní obyvatelé jsou známí svou přívětivostí, podnebí svou nevyzpytatelností a země je vyhlášená díky osobitému rázu přírody. Každý kdo do Irska zavítá určitě nemine Dublin. Zhruba šest set tisícová metropole láká turisty z celého světa a i díky přítomnému mezinárodnímu letišti ji žádný cizinec nemine. Země whiskey a vlkodavů však nabízí mnohá zajímavá místa, lákající k návštěvě. Pojďte na krátkou výpravu za některými z nich.

Firemní akce na jižní Moravě: 7 + 1 tip na oslnivý zážitek

Jižní Morava, to je synonymum slunečných dnů, cyklostezek mezi vinicemi, krásných památek, vinařských slavností, jiskřivého vína, skvělého jídla... prostě pohody. Je to ale i region, který nabízí nepřeberné možnosti pro firemní eventy, neotřelá místa pro akční teambuildingy a skvělé zázemí pro velké konference!

Cesta za pivem Karlovarským krajem

Dáváte přednost pivu před vínem? Zapomeňte na přetlakované vinné sklípky a vyrazte do Karlovarského kraje! Světlý, tmavý, filtr, nefiltr… Tady se meze nekladou. V Karlovarském kraji totiž najdete celou řadu pivovarů, od historických kolosů s letitou tradicí až po malé rodinné podniky s neotřelými pivními kreacemi. Vydejte se na degustační pivní výpravu a zjistěte, kde vám orosená třetinka zachutná nejvíc.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.