Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
16. července 2024, svátek má Luboš
eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

Hledáte obrovský výběr těch nejlahodnějších španělských delikates. Považujete se za gurmána a rádi ochutnáváte pokrmy, které servírují ty nejlepší restaurace? Tak si pořiďte některé z nich domů a dopřávejte si malý luxus ze Španělska každý den.

full-src-175b4992-50e0-46ef-bbfe-97eebcc9aed3.jpeg

U eDelikatesy najdete výbornou sušenou šunku jamón serrano či ibérico, choriza, foie gras, sýry - ať už typické ovčí manchego nebo chuťově zajímavé kozí sýry. Mimo to zde naleznete také lahodné plody moře, extra panenské olivové oleje a samozřejmě španělská vína - máme nepřeberné množství, u nás si vybere každý.

sabores-image-foto-web-21.jpg

Chybí vám španělská atmosféra? Tak doražte posedět do kamenné prodejny Sabores na Vyšehradské 6 a dejte si tapas, kávu a skleničku dobrého vína. Rádi Vám připraví v létě ledově vychlazenou a v zimě svařenou sangrii. Stočte si na gurmínské slovíčko a rozhodně neodejdete s prázdnou. 

full-src-50130174992-1458b73c61-k.jpg

Po letech strávených ve Španělsku se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce a není se čemu divit. 

Nejen super vánoční a firemní dárky 

Dárky mají elegantně zabalené a připravené z nejzajímavějších produktů sortimentu eDelikatesy. Vše připraví originálně a elegantně zabalí firemních barvách Vaší společnosti a logem. Vybrat si můžete podle kritérii, která nejlépe charakterizují Vás, Vaši společnost popř. Vašeho klienta. Připravit Vám také můžou dárkové koše všech možných velikostí, tvarů, obsahu i ceny. Vybraný dárkový balíček Vám nebo na vámi určenou adresu doručí do 2 pracovních dnů. 
 

sabores-image-foto-web-27.jpg

Recepty s eDelikatesy 

Sami jsme si nemohli vybrat s tolika super repcetů, neboť vše vypadá dokonale. Pár doporučení jsme si i přesto pro Vás připravili. Dálší zajímavé recepty naleznete na v magazínu eDelikatesy.

Sýrový dip z Manchega: originální recept, který musíte zkusit

Jídlo by se mělo sdílet! Chcete-li oslnit návštěvu nebo se blýsknout originálním receptem na párty, rozhodně byste neměli přejít tento recept bez povšimnutí. :) Dip z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego je přesně to, co by na stole plném tapas nemělo chybět!

800x600-crop-600x250-main-picture-dip-manchego.jpeg

Jaké jsou potřeba suroviny:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžička sladké uzené španělské papriky
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
200 g sýra Manchego
špetka mořské soli
špetka černého pepře
1 bageta

Postup

Nasekejte najemno česnek a cibuli, nakrájejte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.

Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou. Nechtě si chutnat :) 

Fazolová polévka z restaurace El Bulli s petrželovou picadou

Recept pochází z restaurace El Bulli, která byla ve své době proslulá tím, že se rok co rok držela na předních příčkách žebříčku 50 nejlepších světových restaurací. Ale nebojte se! Nejedná se o komplexní michelinský pokrm. Je to jednoduchá polévka z kuchařky The Family Meal, kterou vydal šéfkuchař El Bulli Farrán Adria pro každého domácího nadšence do gastronomie. Jako všechny z receptů je jednoduchá na přípravu, ale oslní!

800x600-crop-600x250-main-picture-fazolova-polevka.jpeg

Jaou jsou potřeba suroviny:
Polévka:
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2 velké cibule nakrájené najemno
1/4 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1/4 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1 bobkový list, čerstvý (nebo 1/2 sušeného)
1/3 šálku rajčatové passaty
660g bílých fazolí El Navarrico, okapaných
1,5 šálku zeleninového vývaru
1 konzerva slávek v sidře, Agromar
 
Picada:
1 šálek čerstvé petrželové natě, nahrubo nasekané
1 stroužek česneku, nahrubo nasekaný
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1/4 hrnku celých lískových ořechů, bez slupky (lez použít i mandle)
1/2 lžičky soli

Postup

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte česnek, cibuli, bylinky a vařte za pravidelného míchání 8 minut, dokud cibule není zlatohnědá.
Přidejte rajčatovou passatu a vařte na mírném ohni dalších 8 minut, dokud se rajčata neztmavnou a nezhoustnou. Na tomto kroku nešetřete časem, je klíčový!
Vmíchejte fazole a poté zeleninový vývar. Nastavte teplotu tak, aby vše jemně bublalo a vařte 15 minut bez poklice.
Vyjměte 2/3 šálku (150 ml) polévky, rozmixujte do hladka a poté vmíchejte zpět do polévky, aby se vývar zahustil.
Na posledních 5 min přidejte slávky bez nálevu.
Těsně před podáváním přidejte 2 polévkové lžíce picady.

Picada:
Předehřejte malou pánev na střední teplotu. Přidejte lískové ořechy a často s pánví hýbejte, dokud nebudou hezky opečené.
Lískové ořechy rozmixujte nahrubo s petrželí, česnekem, promíchejte s olivovým olejem a dochuťte solí.

 

 

ČTĚTE DÁLE

Otevírají se unikátní secesní prostory na Hlavním nádraží, oživí je Foyer Café

Secesní prostory ve Fantově budově na Hlavním nádraží v Praze se otevírají veřejnosti. V nově zrestaurovaném křídle budovy zahajuje provoz kavárna Foyer Café. Podnik láká na čerstvé pečivo typu viennoiseries, vyladěné kanapky, sendviče na cestu i kvalitní šampaňské a víno. Klidné posezení v kavárně přímo na nádraží potěší všechny milovníky architektury, gastronomie i samotné cestující.

Červnový festival Pivo na Náplavce představí 40 minipivovarů

Pivo na Náplavce – oblíbený degustační festival zlatavého moku se v letošním roce bude konat 14. a 15. června na Rašínově nábřeží. Účastnit se ho budou stálice i nováčci, na pravém břehu Vltavy se představí 40 zástupců českých minipivovarů. Součástí festivalu budou i stánky s jídlem, pivní bleší trh a několik koncertů.

VINAŘSTVÍ U MLÝNKŮ

Kapacita sklepa je 170 míst a nabízí tak prostor pro větší akce, pro soukromé akce menšího rozsahu je připraven sklepní salonek s kapacitou 20 míst.

Nové Bistro U Býka v centru Prahy: Ty nejlepší česko-slovenské chutě od snídaně do večeře

Pražská gastronomická mapa se rozrostla o nový cíl. Bistro U Býka v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží na jednom místě nabízí to nejchutnější nejen ze Slovenska. Čerstvé uzeniny, speciality z masa či ryb podle originálních receptur, klasické saláty, ale také polévky, guláš, burgery... V moderním československém Bistru U Býka je každý den na výběr z kvalitních chlazených i teplých jídel určených pro konzumaci v bistru či k zakoupení s sebou.

Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška: Místo vítězné euforie jsem se šel učit na zkoušky

Každou výzvu měl promyšlenou do posledního detailu, z každé z nich vyzařovalo jeho estetické cítění a vždy bylo vidět, že ví, co dělá. Třikrát vyhrál titul pekaře týdne, a nakonec se stal i celkovým vítězem třetí řady soutěže Peče celá země. Dvaadvacetiletý student medicíny a kaligrafik si ve finále získal porotu svou rebarborovou pavlovou, fialkovými indiánky, levandulovými madlenkami, vyšperkovanými nanuky a dalšími neodolatelnými dobrotami. A to na první casting přinesl covid!

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.