20. října 2025, svátek má Vendelín
eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

Hledáte obrovský výběr těch nejlahodnějších španělských delikates. Považujete se za gurmána a rádi ochutnáváte pokrmy, které servírují ty nejlepší restaurace? Tak si pořiďte některé z nich domů a dopřávejte si malý luxus ze Španělska každý den.

full-src-175b4992-50e0-46ef-bbfe-97eebcc9aed3.jpeg

U eDelikatesy najdete výbornou sušenou šunku jamón serrano či ibérico, choriza, foie gras, sýry - ať už typické ovčí manchego nebo chuťově zajímavé kozí sýry. Mimo to zde naleznete také lahodné plody moře, extra panenské olivové oleje a samozřejmě španělská vína - máme nepřeberné množství, u nás si vybere každý.

sabores-image-foto-web-21.jpg

Chybí vám španělská atmosféra? Tak doražte posedět do kamenné prodejny Sabores na Vyšehradské 6 a dejte si tapas, kávu a skleničku dobrého vína. Rádi Vám připraví v létě ledově vychlazenou a v zimě svařenou sangrii. Stočte si na gurmínské slovíčko a rozhodně neodejdete s prázdnou. 

full-src-50130174992-1458b73c61-k.jpg

Po letech strávených ve Španělsku se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce a není se čemu divit. 

Nejen super vánoční a firemní dárky 

Dárky mají elegantně zabalené a připravené z nejzajímavějších produktů sortimentu eDelikatesy. Vše připraví originálně a elegantně zabalí firemních barvách Vaší společnosti a logem. Vybrat si můžete podle kritérii, která nejlépe charakterizují Vás, Vaši společnost popř. Vašeho klienta. Připravit Vám také můžou dárkové koše všech možných velikostí, tvarů, obsahu i ceny. Vybraný dárkový balíček Vám nebo na vámi určenou adresu doručí do 2 pracovních dnů. 
 

sabores-image-foto-web-27.jpg

Recepty s eDelikatesy 

Sami jsme si nemohli vybrat s tolika super repcetů, neboť vše vypadá dokonale. Pár doporučení jsme si i přesto pro Vás připravili. Dálší zajímavé recepty naleznete na v magazínu eDelikatesy.

Sýrový dip z Manchega: originální recept, který musíte zkusit

Jídlo by se mělo sdílet! Chcete-li oslnit návštěvu nebo se blýsknout originálním receptem na párty, rozhodně byste neměli přejít tento recept bez povšimnutí. :) Dip z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego je přesně to, co by na stole plném tapas nemělo chybět!

800x600-crop-600x250-main-picture-dip-manchego.jpeg

Jaké jsou potřeba suroviny:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžička sladké uzené španělské papriky
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
200 g sýra Manchego
špetka mořské soli
špetka černého pepře
1 bageta

Postup

Nasekejte najemno česnek a cibuli, nakrájejte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.

Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou. Nechtě si chutnat :) 

Fazolová polévka z restaurace El Bulli s petrželovou picadou

Recept pochází z restaurace El Bulli, která byla ve své době proslulá tím, že se rok co rok držela na předních příčkách žebříčku 50 nejlepších světových restaurací. Ale nebojte se! Nejedná se o komplexní michelinský pokrm. Je to jednoduchá polévka z kuchařky The Family Meal, kterou vydal šéfkuchař El Bulli Farrán Adria pro každého domácího nadšence do gastronomie. Jako všechny z receptů je jednoduchá na přípravu, ale oslní!

800x600-crop-600x250-main-picture-fazolova-polevka.jpeg

Jaou jsou potřeba suroviny:
Polévka:
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2 velké cibule nakrájené najemno
1/4 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1/4 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1 bobkový list, čerstvý (nebo 1/2 sušeného)
1/3 šálku rajčatové passaty
660g bílých fazolí El Navarrico, okapaných
1,5 šálku zeleninového vývaru
1 konzerva slávek v sidře, Agromar
 
Picada:
1 šálek čerstvé petrželové natě, nahrubo nasekané
1 stroužek česneku, nahrubo nasekaný
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1/4 hrnku celých lískových ořechů, bez slupky (lez použít i mandle)
1/2 lžičky soli

Postup

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte česnek, cibuli, bylinky a vařte za pravidelného míchání 8 minut, dokud cibule není zlatohnědá.
Přidejte rajčatovou passatu a vařte na mírném ohni dalších 8 minut, dokud se rajčata neztmavnou a nezhoustnou. Na tomto kroku nešetřete časem, je klíčový!
Vmíchejte fazole a poté zeleninový vývar. Nastavte teplotu tak, aby vše jemně bublalo a vařte 15 minut bez poklice.
Vyjměte 2/3 šálku (150 ml) polévky, rozmixujte do hladka a poté vmíchejte zpět do polévky, aby se vývar zahustil.
Na posledních 5 min přidejte slávky bez nálevu.
Těsně před podáváním přidejte 2 polévkové lžíce picady.

Picada:
Předehřejte malou pánev na střední teplotu. Přidejte lískové ořechy a často s pánví hýbejte, dokud nebudou hezky opečené.
Lískové ořechy rozmixujte nahrubo s petrželí, česnekem, promíchejte s olivovým olejem a dochuťte solí.

 

 

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

ČTĚTE DÁLE

Ballantine’s, značka s téměř dvousetletou tradicí, přináší na český trh novinku Ballantine’s Sweet Blend

Tento prémiový destilát obohacuje klasickou chuť skotské whisky o jemné tóny karamelu, vanilky a zralého ovoce a nabízí atraktivní způsob, jak si Ballantine’s vychutnat. Díky své všestrannosti osloví jak zkušené milovníky whisky, tak i ty, kteří si podobný spirit drink dopřejí jen příležitostně.

Giro Pizza konečně v Praze – ideální na teambuildingy a firemní večírky - neomezená ochutnávka pravé neapolské pizzy v Rossopomodoro na Vinohradech

Rossopomodoro, autentická neapolská restaurace na Vinohradech, přináší do Prahy oblíbený italský koncept Giro Pizza – večer, kdy se stoly zaplní nekonečným proudem čerstvě upečených oválných pizz, servírovaných na podlouhlých dřevěných prkénkách. Konečně nemusíte dlouze vybírat z menu – ochutnejte všechny pizzy, které máte rádi!

Rozhovor: KOJU. Česká značka, která přinesla svěží energii do zdravého životního stylu

Zázvorové shoty Koju se staly symbolem moderního a zdravého životního stylu. Ručně vyráběné, nepasterizované a vždy čerstvé – právě díky tomu si získaly srdce tisíců fanoušků po celé České republice. Filozofie značky stojí na čtyřech jednoduchých, ale zásadních principech: čerstvost, rychlost, kvalita a poctivost. Každá lahvička vzniká z prémiových surovin, především z BIO zázvoru dováženého z Peru, a putuje k zákazníkovi už do 24 hodin od výroby. Za značkou stojí tým, který věří, že zdraví začíná u každodenních drobných návyků – třeba u jednoho malého shotu. V rozhovoru se dozvíte, jak takový proces výroby probíhá, čím se Koju liší od běžných energy drinků a proč jejich filozofie oslovuje stále širší komunitu lidí, kteří chtějí svému tělu dopřát to nejlepší.

Mama’s Burger slavnostně otevřel svou první pobočku v Praze

Koncept Mama’s Burger, který spojuje kvalitu, jednoduchost a moderní přístup k oblíbenému street foodu, dnes oficiálně otevřel svou první pobočku v Praze v Beachklubu Ládví. Na slavnostním zahájení nechyběli olympijští vítězové, mistři světa a další osobnosti českého sportu a mediálního světa.

Zářijová porce chutí v Togetheru

Konec září přináší do podniků gastroaliance Together pořádnou porci chutí. Od mušlového festivalu přes netradiční langoše a sýrové fondue až po světovou grilovačku, napařované buns a sladkou kremrolovou jízdu. Přinášíme rychlý přehled toho nejzajímavějšího, co se ještě v září objeví na menu.

Bricks: restaurace s historií i výhledem

Na malebném břehu Vltavy, jen pár kroků od Karlova mostu i Pražského hradu, se nachází restaurace s nezaměnitelnou atmosférou Bricks restaurant – Hergetova Cihelna. Vychutnáte si zde Prahu z unikátní perspektivy!
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve vašem prohlížeči.