Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
20. dubna 2024, svátek má Marcela
eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

eDelikatesy: malý kousek Španělská pro každý den

Hledáte obrovský výběr těch nejlahodnějších španělských delikates. Považujete se za gurmána a rádi ochutnáváte pokrmy, které servírují ty nejlepší restaurace? Tak si pořiďte některé z nich domů a dopřávejte si malý luxus ze Španělska každý den.

full-src-175b4992-50e0-46ef-bbfe-97eebcc9aed3.jpeg

U eDelikatesy najdete výbornou sušenou šunku jamón serrano či ibérico, choriza, foie gras, sýry - ať už typické ovčí manchego nebo chuťově zajímavé kozí sýry. Mimo to zde naleznete také lahodné plody moře, extra panenské olivové oleje a samozřejmě španělská vína - máme nepřeberné množství, u nás si vybere každý.

sabores-image-foto-web-21.jpg

Chybí vám španělská atmosféra? Tak doražte posedět do kamenné prodejny Sabores na Vyšehradské 6 a dejte si tapas, kávu a skleničku dobrého vína. Rádi Vám připraví v létě ledově vychlazenou a v zimě svařenou sangrii. Stočte si na gurmínské slovíčko a rozhodně neodejdete s prázdnou. 

full-src-50130174992-1458b73c61-k.jpg

Po letech strávených ve Španělsku se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce a není se čemu divit. 

Nejen super vánoční a firemní dárky 

Dárky mají elegantně zabalené a připravené z nejzajímavějších produktů sortimentu eDelikatesy. Vše připraví originálně a elegantně zabalí firemních barvách Vaší společnosti a logem. Vybrat si můžete podle kritérii, která nejlépe charakterizují Vás, Vaši společnost popř. Vašeho klienta. Připravit Vám také můžou dárkové koše všech možných velikostí, tvarů, obsahu i ceny. Vybraný dárkový balíček Vám nebo na vámi určenou adresu doručí do 2 pracovních dnů. 
 

sabores-image-foto-web-27.jpg

Recepty s eDelikatesy 

Sami jsme si nemohli vybrat s tolika super repcetů, neboť vše vypadá dokonale. Pár doporučení jsme si i přesto pro Vás připravili. Dálší zajímavé recepty naleznete na v magazínu eDelikatesy.

Sýrový dip z Manchega: originální recept, který musíte zkusit

Jídlo by se mělo sdílet! Chcete-li oslnit návštěvu nebo se blýsknout originálním receptem na párty, rozhodně byste neměli přejít tento recept bez povšimnutí. :) Dip z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego je přesně to, co by na stole plném tapas nemělo chybět!

800x600-crop-600x250-main-picture-dip-manchego.jpeg

Jaké jsou potřeba suroviny:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžička sladké uzené španělské papriky
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
200 g sýra Manchego
špetka mořské soli
špetka černého pepře
1 bageta

Postup

Nasekejte najemno česnek a cibuli, nakrájejte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego.

Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.

Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou. Nechtě si chutnat :) 

Fazolová polévka z restaurace El Bulli s petrželovou picadou

Recept pochází z restaurace El Bulli, která byla ve své době proslulá tím, že se rok co rok držela na předních příčkách žebříčku 50 nejlepších světových restaurací. Ale nebojte se! Nejedná se o komplexní michelinský pokrm. Je to jednoduchá polévka z kuchařky The Family Meal, kterou vydal šéfkuchař El Bulli Farrán Adria pro každého domácího nadšence do gastronomie. Jako všechny z receptů je jednoduchá na přípravu, ale oslní!

800x600-crop-600x250-main-picture-fazolova-polevka.jpeg

Jaou jsou potřeba suroviny:
Polévka:
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2 velké cibule nakrájené najemno
1/4 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1/4 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1 bobkový list, čerstvý (nebo 1/2 sušeného)
1/3 šálku rajčatové passaty
660g bílých fazolí El Navarrico, okapaných
1,5 šálku zeleninového vývaru
1 konzerva slávek v sidře, Agromar
 
Picada:
1 šálek čerstvé petrželové natě, nahrubo nasekané
1 stroužek česneku, nahrubo nasekaný
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1/4 hrnku celých lískových ořechů, bez slupky (lez použít i mandle)
1/2 lžičky soli

Postup

Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte česnek, cibuli, bylinky a vařte za pravidelného míchání 8 minut, dokud cibule není zlatohnědá.
Přidejte rajčatovou passatu a vařte na mírném ohni dalších 8 minut, dokud se rajčata neztmavnou a nezhoustnou. Na tomto kroku nešetřete časem, je klíčový!
Vmíchejte fazole a poté zeleninový vývar. Nastavte teplotu tak, aby vše jemně bublalo a vařte 15 minut bez poklice.
Vyjměte 2/3 šálku (150 ml) polévky, rozmixujte do hladka a poté vmíchejte zpět do polévky, aby se vývar zahustil.
Na posledních 5 min přidejte slávky bez nálevu.
Těsně před podáváním přidejte 2 polévkové lžíce picady.

Picada:
Předehřejte malou pánev na střední teplotu. Přidejte lískové ořechy a často s pánví hýbejte, dokud nebudou hezky opečené.
Lískové ořechy rozmixujte nahrubo s petrželí, česnekem, promíchejte s olivovým olejem a dochuťte solí.

 

 

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Rozhovor se zakladatelem TOMCHAi, Tomášem Stankovským

Vše začalo u zakladatele Toma, který procestoval kus světa od Srí Lanky, přes Indii až do Nepál. Po cestě nacházel inspiraci, ochutnával místní speciality a získal myšlenku. Myšlenku cestovat a šířit východní holistický přístup skrze tento skvělý orientální nápoj.

Máme pro Vás křupavou novinku, nové bistro na Na chlebu.

Bistro se inspiruje jednoduchostí a komplexností chleba. Pár základních surovin, spousta péče, tvořivosti, trpělivosti, kuchařské zdatnosti, a… Voila! Skvělá, voňavá, křupavá a chutná věc je na světe.

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců

Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.

Proč se školit mimo pracoviště?

Efektivitu učení ovlivňuje spousta faktorů a místo je jedním z nich. Pořádání školení nebo workshopu pro zaměstnance mimo pracoviště má mnoho výhod a přínosů, které mohou zásadně ovlivnit produktivitu a spokojenost pracovníků. Proč je důležité, aby bylo místo mimo vaše obvyklé pracoviště?