U eDelikatesy najdete výbornou sušenou šunku jamón serrano či ibérico, choriza, foie gras, sýry - ať už typické ovčí manchego nebo chuťově zajímavé kozí sýry. Mimo to zde naleznete také lahodné plody moře, extra panenské olivové oleje a samozřejmě španělská vína - máme nepřeberné množství, u nás si vybere každý.
Chybí vám španělská atmosféra? Tak doražte posedět do kamenné prodejny Sabores na Vyšehradské 6 a dejte si tapas, kávu a skleničku dobrého vína. Rádi Vám připraví v létě ledově vychlazenou a v zimě svařenou sangrii. Stočte si na gurmínské slovíčko a rozhodně neodejdete s prázdnou.
Po letech strávených ve Španělsku se rozhodli přiblížit svým přátelům v České republice nejlahodnější delikatesy španělské gastronomie. Z koníčku se brzo stala radostná práce a není se čemu divit.
Nejen super vánoční a firemní dárky
Dárky mají elegantně zabalené a připravené z nejzajímavějších produktů sortimentu eDelikatesy. Vše připraví originálně a elegantně zabalí firemních barvách Vaší společnosti a logem. Vybrat si můžete podle kritérii, která nejlépe charakterizují Vás, Vaši společnost popř. Vašeho klienta. Připravit Vám také můžou dárkové koše všech možných velikostí, tvarů, obsahu i ceny. Vybraný dárkový balíček Vám nebo na vámi určenou adresu doručí do 2 pracovních dnů.
Recepty s eDelikatesy
Sami jsme si nemohli vybrat s tolika super repcetů, neboť vše vypadá dokonale. Pár doporučení jsme si i přesto pro Vás připravili. Dálší zajímavé recepty naleznete na v magazínu eDelikatesy.
Sýrový dip z Manchega: originální recept, který musíte zkusit
Jídlo by se mělo sdílet! Chcete-li oslnit návštěvu nebo se blýsknout originálním receptem na párty, rozhodně byste neměli přejít tento recept bez povšimnutí. :) Dip z rajčat v kombinaci s vyzrálým španělským sýrem Manchego je přesně to, co by na stole plném tapas nemělo chybět!
Jaké jsou potřeba suroviny:
2 lžíce extra panenského olivového oleje
3 stroužky česneku
1/2 cibule
1 lžička sladké uzené španělské papriky
400 g krájených rajčat v plechovce
2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
200 g sýra Manchego
špetka mořské soli
špetka černého pepře
1 bageta
Postup
Nasekejte najemno česnek a cibuli, nakrájejte asi 8 tenkých plátků sýra Manchego.
Na pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte asi 4 minuty, poté přidejte 1 lžičku papriky a vše smíchejte dohromady s plechovku nakrájených rajčat, petrželkou a dochuťte solí a černým pepřem.
Vařte asi 5 minut a pak nahoru položte plátky sýra Manchego.
Přikryjte pánev, po 3 až 4 minutách by měl sýr být dokonale rozpuštěný.
Podávejte s křupavou bagetou. Nechtě si chutnat :)
Fazolová polévka z restaurace El Bulli s petrželovou picadou
Recept pochází z restaurace El Bulli, která byla ve své době proslulá tím, že se rok co rok držela na předních příčkách žebříčku 50 nejlepších světových restaurací. Ale nebojte se! Nejedná se o komplexní michelinský pokrm. Je to jednoduchá polévka z kuchařky The Family Meal, kterou vydal šéfkuchař El Bulli Farrán Adria pro každého domácího nadšence do gastronomie. Jako všechny z receptů je jednoduchá na přípravu, ale oslní!
Jaou jsou potřeba suroviny:
Polévka:
1 lžíce extra panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
1/2 velké cibule nakrájené najemno
1/4 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1/4 lžičky čerstvého rozmarýnu, nasekaného (nebo 1/8 lžičky sušeného)
1 bobkový list, čerstvý (nebo 1/2 sušeného)
1/3 šálku rajčatové passaty
660g bílých fazolí El Navarrico, okapaných
1,5 šálku zeleninového vývaru
1 konzerva slávek v sidře, Agromar
Picada:
1 šálek čerstvé petrželové natě, nahrubo nasekané
1 stroužek česneku, nahrubo nasekaný
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1/4 hrnku celých lískových ořechů, bez slupky (lez použít i mandle)
1/2 lžičky soli
Postup
Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte česnek, cibuli, bylinky a vařte za pravidelného míchání 8 minut, dokud cibule není zlatohnědá.
Přidejte rajčatovou passatu a vařte na mírném ohni dalších 8 minut, dokud se rajčata neztmavnou a nezhoustnou. Na tomto kroku nešetřete časem, je klíčový!
Vmíchejte fazole a poté zeleninový vývar. Nastavte teplotu tak, aby vše jemně bublalo a vařte 15 minut bez poklice.
Vyjměte 2/3 šálku (150 ml) polévky, rozmixujte do hladka a poté vmíchejte zpět do polévky, aby se vývar zahustil.
Na posledních 5 min přidejte slávky bez nálevu.
Těsně před podáváním přidejte 2 polévkové lžíce picady.
Picada:
Předehřejte malou pánev na střední teplotu. Přidejte lískové ořechy a často s pánví hýbejte, dokud nebudou hezky opečené.
Lískové ořechy rozmixujte nahrubo s petrželí, česnekem, promíchejte s olivovým olejem a dochuťte solí.