8. května 2025, Den osvobození
Nejlepší neapolskou pizzu v Praze servírují v restauraci Rossopomodoro

Nejlepší neapolskou pizzu v Praze servírují v restauraci Rossopomodoro

Snad každý, kdo někdy jedl pravou neapolskou pizzu, nenávratně propadl jejímu kouzlu. Neapolská pizza se totiž od ostatních variant liší nejen ingrediencemi, ale i způsobem přípravy a pečením, což je znát ve výsledné, neodolatelné chuti. Autentický zážitek ze setkání s nefalšovanou neapolskou pizzou je dostupný i v Praze – ve vyhlášené italské restauraci Rossopomodoro, která sídlí na Vinohradech v Krkonošské ulici.

pizzar.jpg

„Zatímco klasická pizza, jak ji známe v mnoha zemích, má obvykle silnější a hutnější těsto, neapolská pizza se vyznačuje tenkým, jemným a lehce nadýchaným těstem. Právě těsto je jedním z jejích tajemství – kyne dlouho, často 24 až 48 hodin, což mu dává správnou texturu, lehkost, jemnost a chutnost. Důležitým rozdílem je také to, že neapolská pizza není přetížená ingrediencemi, tradičně je připravována jednoduše, jen s několika kvalitními ingrediencemi, jako jsou čerstvá rajčata San Marzano, mozzarella di Bufala a extra panenský olivový olej,“ vysvětluje Alberto Lagorio, majitel Rossopomodoro.

To, zda těsto bylo dobře připravené a má správnou konzistenci, se pozná mimo jiné také podle křupavých, ale zároveň měkkých a nadýchaných okrajů, které mohou mít občas i černé bubliny. Ty vzniknou během pečení ve velmi horké peci, která způsobí, že těsto na okrajích lehce zkaramelizuje. 

A ještě tip na závěr: Neapolskou pizzu je nejlepší jíst rukama, přesně tak to doporučují i v pražské restauraci Rossopomodoro.  „Díky tenkému těstu je neapolská pizza snadno složitelná, což umožňuje pohodlné držení při jejím konzumování a náležité vychutnání. V každém soustu pak ucítíte nejen chuť kvalitních surovin, které dovážíme přímo z Neapole a okolí Vesuvu, ale i kouzlo tradice a vášeň, s níž vše v Rossopomodoro připravujeme,“ potvrzuje zdejší pizzař Andrea Carbone.

pizzar2.jpg

Restaurace Rossopomodoro je místem, kde znají tajemství pravé italské kuchyně. Ke zdejším ikonickým pokrmům patří pizza Margherita a v menu nechybí ani další tradiční italské pokrmy, jako jsou krémové těstoviny, gnocchi či čerstvé saláty. První restaurace Rossopomodoro vznikla v roce 1998 v Neapoli, postupně se otevřelo dalších 60 podniků po celé Itálii. Dnes si díky Rossopomodoro mohou nefalšovanou neapolskou pizzu či spaghetti dopřát lidé v mnoha zemích, včetně České republiky. Buon Appetito!

Nové vydání

FACEBOOK

INSTAGRAM

VYBRANÉ AKCE

29.6.2025 10:30

Nedělní brunch

19.9.2025 - 20.9.2025

Prosecco Party Fest

7.6.2025 00:00

Refufest 2025

ČTĚTE DÁLE

Jedinečná interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience láká za zážitky i jídlem

Ponořte se do příběhu prvního zlatého ležáku přímo v historickém centru Prahy. Interaktivní expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience přibližuje okolnosti vzniku plzeňského piva všemi smysly.

Pop up kavárna, gastro extravagance, přednášky i znovuotevřená vodárenská věž. Oslavy Holešovické tržnice startují již příští týden a návštěvníky čeká bohatý program

Holešovická tržnice je jako živý organismus, který dýchá s Prahou už více než století. Místo, kde se setkává syrová minulost s pulzující současností. Bývalá jatka, burza zvířat i zeleninový ráj – dnes scéna pro kulturu, jídlo a komunitu letos slaví 130 let od svého založení. Od 24. dubna do 14. května se zde odehraje série akcí, které svým osobitým způsobem propojí to nejzajímavější z minulosti a přítomnosti. Čekají vás zážitky, které vás překvapí, potěší a inspirují. Čas gastro performance BEEF, vůně starých receptů i futuristických chutí. Čas otevřené pop up kavárny s čítárnou a autentickým menu. Čas koncertů, které rozehrají Halu 17, i výstavy, která vás vezme na cestu časem až na samotný vrchol vodárenské věže.

Slepý test ležáků Prahy s rekordmanem: Kbelské pivo podruhé v řadě nejlepší

První pivní extraliga, respektovaný spolek znalců piva, podrobila na sklonku roku 2024 opětovnému testování pražské ležáky. A to tak, jak se to má dělat – anonymně ve slepém testu, přímo z výčepu, lednice nebo pultu, bez nominací, zápisného a sponzoringu. Za 15 let existence Extraligy však poprvé v soutěži o Krále Prahy zvítězil držitel koruny z předchozího roku – Kbelský pivovar se svou dvanáctkou 12 pilotů.

Smažený sýr jako král českých talířů: Kde se vzal a proč ho tak milujeme?

Mnozí z nás si nedokážou představit jídelní lístek bez smaženého sýra. A není divu! Kombinace křupavé strouhanky a dokonale rozteklého sýra je synonymem komfortního jídla, které si rádi dopřejeme jak v restauracích, tak doma. Jak se ale smažený sýr dostal na naše stoly a proč se stal neodmyslitelnou součástí české gastronomie?

Není to apríl! Popeyes dorazilo do Českých Budějovic

Ikonický Chicken Sandwich si ode dneška dáte i v Českých Budějovicích. Možnost jako první ochutnat unikátní kuřecí recepty, jedinečnou směs koření a další speciality louisiánské kuchyně si nenechaly ujít desítky fanoušků proslulé americké značky, první stovka sendvičů zmizela během půlhodiny. Restaurace v českobudějovickém IGY Centru je už pátou pobočkou Popeyes v Česku, ale první na jihu Čech.

Burger King® nově podává snídaně. K jejich uvedení uspořádal Pancake Party

BURGER KING® bude každý den od rána až do 11 hodin servírovat ve svých restauracích snídaňové menu. S kreativní agenturou Zaraguza proto v rámci Pancake Party přivezl do Česka trend Morning Disco a doprovodil jej soutěží v pojídání mini palačinek s malinovou polevou, jednoho z taháků dopolední nabídky.
Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.