POSTUP: Horký letní den je nejlepší zakončit večerním grilováním. A pokud zkusíte tento hovězí steak, určitě nebudete litovat. Hovězí maso očistíme a naporcujeme na steaky o hmotnosti zhruba 250g. Brambory důkladně opláchneme a rozpůlíme. Přidáme stroužky česneku, a lehce zakápneme olivovým olejem. Zamícháme, dáme na pekáček a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C na 20 minut. Nakrájené maso opečeme z obou stran na oleji, poté jej osolíme, opepříme a přidáme k bramborám do trouby (maso pečeme zhruba 15 minut). Zatím, co se nám peče maso a brambory, nakrájíme si pažitku, kterou přidáme do zakysané smetany, osolíme a opeříme. K bramborám přidáme těsně před koncem nakrájenou na větší kousky mladou cibulku a očištěný tymián. Brambory dáme po upečení na talíř, přidáme báječně upečený hovězí steak a zakysanou smetanu. Co víc si přát k horkému letnímu večeru. Tip na závěr:Pokud budete dělat jídlo přímo na grilu, brambory vložte do alobalu a na masíčko si připravte jednoduchou marinádu z oleje, česneku a tymiánu, kterou ho budete potírat.
Ingredience pro 4 osoby: hovězí roštěná, nebo hovězí svíčková 1000 g, nové brambory 1000 g, mladá cibulka 1 svazek ,česnek 8 stroužků, čerstvý tymián 1 svazek, zakysaná smetana 200 g, čerstvá pažitka 50 g, olivový olej 5 cl ,sůl, pepř.