Pivovar Berounský medvěd: Dobré pivo s tradicí

Publikováno 08.06.2019
Chcete si pochutnat na dobrém a originálním pivu, ochutnat speciality české kuchyně a zároveň na sebe nechat dýchnout unikátní atmosféru rodinného podniku, jehož historie sahá až do 19. století? Pak je pivovarská restaurace Berounský medvěd tím pravým pro vás! Můžete tam zajít na oběd, večeři, degustaci pivních speciálů, nebo zde uspořádat rodinnou oslavu či dokonce svatbu…

První zmínky o vaření piva v Berouně se vztahují k roku 1295, kdy král Václav II. povýšil Beroun na královské město a měšťanům udělil právo várečné a sladovnické. V roce 1872 měšťané postavili společný pivovar, který vařil pivo až do roku 1978, kdy byl jeho provoz zastaven. Po dvacetileté odmlce oživili manželé Mayerovi tradici vaření piva a založili rodinný pivovar Berounský medvěd.

 

Pivovar Berounský medvěd je jedinečný pivovarský skanzen – nabízí zájemcům k prohlédnutí varny piva na přímý otop dřevem. Pivo je zde vyráběno spodním kvašením z tradičních surovin: pitné vody, ječného sladu, hlávkového chmele a pivovarských kvasnic. V zásobě sladu je pivovar soběstačný, vlastní totiž sladovnu v nedaleké obci Suchomasty. Pivo je spotřebiteli předkládáno jako nefiltrované, kvasnicové a navíc s bohatým obsahem vitamínu B, který zlepšuje činnost mozku.

Rodinný pivovar Berounský medvěd leží na trase turistických cest do chráněné krajinné oblasti Český kras a do Křivoklátské vrchoviny. Dostupnost pivovaru je 20 minut z Prahy po dálnici D5, sjezd Beroun - centrum, nebo 2 minuty od vlakového nádraží Beroun.

Více informací o rodinném pivovaru s restaurací Berounský medvěd naleznete na webových stránkách www.berounskymedved.com