Špagety dejte vařit do osolené vařící vody a připravte si další ingredience?.. Stroužky česneku rozpulte a nožem rozmáčkněte. Čerstvou feferonku zbavenou semínek nakrájejte na kolečka. Do rozpálené pánve nalijte olivový olej (asi 6cl), přidejte rozmáčknutý česnek a nakrájené feferonky. Vše mírně orestujte a podlijte vodou (asi 2dcl), ve které se vám vařily těstoviny, a mírně povařte, než česnek změkne - česnek restujte mírně do zlatova, když ho moc orestujete tak vám zhořkne. Když už máte česnek mírně měkký přidejte uvařené špagety (dle vaší chutě si je můžete připravit al dante) a vše společně ještě krátce povařte, aby špagety dostaly jemnou chuť česneku a feferonky. Před koncem přidejte nasekanou petrželku a strouhaný sýr parmezán, osolte, vše důkladně promíchejte a vložte na talíř. Na závěr porci dozdobte hoblinkami parmezánu.
Tip na závěr: špagety si můžete také připravit s italskou slaninkou pancetta, nebo s masem. Toto jídlo se může podávat jako lehký předkrm nebo větší porce jako hlavní jídlo. V italských restauracích patří mezi velice oblíbené.
Ingredience pro 4 osoby: špagety 720 g, česnek 50 g, čerstvá feferonka 12 g, čerstvá kudrnka/petrželka olivový olej 6 c,l sůl, pepř, parmezán.