Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
24. dubna 2024, svátek má Jiří
Ovocný Světozor: cukrárenská klasika, která neomrzí

Ovocný Světozor: cukrárenská klasika, která neomrzí

Věneček s pudinkovým máslovým krémem, třený banánek s džemem a čoko polevou nebo tvarohový dort se šlehačkou a lesním ovocem. Už se vám sbíhají sliny? Nejen takové dobroty najdete v legendárním Ovocném Světozoru.

dsc06821-2-1.jpg

Za dobu své existence se Ovocný Světozor, který začínal ve Vodičkově ulici, kde dělá společnost Pražanům již dlouhých 28. let, přirozeně vyvíjel. Dnes značka čítá čtrnáct provozoven a také spustila pro naše mlsné jazýčky e-shop s vlastním rozvozem. Samozřejmosti jsou pečlivě vybrané ingredience od ověřených českých dodavatelů (značka Ovocný Světozor si vždy zakládala na tom, že je ryze česká a to pro ni stále platí) a i když má každá z provozoven svou vlastní moderně vybavenou cukrárnu s výrobnou chlebíčků, stále se zde dodržují tradiční a léty osvědčené postupy přípravy. Vyjma lahodných dezertů je Ovocný Světozor vyhlášený také lahodnou kávou a vynikající točenou zmrzkou (nejproslulejší je banánovo-jahodová varianta), která nejen v letních dnech potěší každého milovníka sladkého.

img-4020-ok-1.jpg

Ovocný Světozor má, jak se na podobného velikána sluší a patří, svou vlastní pekárnu, kde kromě vynikajících dortových korpusů pečou také koláče, sušenky nebo müsli. Zmíněné zmrzliny si také připravují sami a dále v nabídce najdete obložené pečivo, koktejly a sorbety. Všechny pojí stejná filozofie – kromě toho, aby vše bylo lahodné, musí to být i dokonale čerstvé a vysoce kvalitní.

Lákavou novinkou Ovocného Světozoru je téměř dvacet druhů dezertů ve skleničce. Až ochutnáte takový větrník se slaným karamelem ve skleničce, jen těžko se ubráníte tomu, abyste si několik dalších kousků odnesli domů. Samozřejmě si jakýkoli dezert s můžete vzít s sebou, stejně jako kávu. S Ovocným Světozorem bude váš den hned o něco sladší.

www.ovocnysvetozor.cz

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Jižní Morava snoubí profesionální servis s nezapomenutelnými zážitky

Jižní Morava by se do Německa vešla 50x, přesto překvapí svou rozmanitostí na každém kroku. Ať chcete okouzlit účastníky konference neotřelým programem nebo zaujmout kolegy originálním teambuildingem, na jižní Moravě najdete přátelskou atmosféru a profesionální služby. A co k jižní Moravě neodmyslitelně patří? No přece víno!

Rozhovor se zakladatelem TOMCHAi, Tomášem Stankovským

Vše začalo u zakladatele Toma, který procestoval kus světa od Srí Lanky, přes Indii až do Nepál. Po cestě nacházel inspiraci, ochutnával místní speciality a získal myšlenku. Myšlenku cestovat a šířit východní holistický přístup skrze tento skvělý orientální nápoj.

Máme pro Vás křupavou novinku, nové bistro na Na chlebu.

Bistro se inspiruje jednoduchostí a komplexností chleba. Pár základních surovin, spousta péče, tvořivosti, trpělivosti, kuchařské zdatnosti, a… Voila! Skvělá, voňavá, křupavá a chutná věc je na světe.

Jeden z nejznámějších českých výživových poradců

Sezení na zadku, žádný pohyb a pojídání cukroví, vánočky, smaženého kapra, řízků, klobás, k tomu lavor bramborového salátu, chlebíčky, brambůrky a plno alkoholu… Tak nějak vypadalo posledních pár dní většiny z nás. Po tomto hodování se asi mnohým z nás protočily na váze panenky a padly nápady jako: »od prvního přestanu jíst a každý den budu dvě hodiny cvičit«. Je to ale správná cesta? Na to jsme se zeptali jednoho z nejznámějších českých výživových expertů Petra Havlíčka.

Proč se školit mimo pracoviště?

Efektivitu učení ovlivňuje spousta faktorů a místo je jedním z nich. Pořádání školení nebo workshopu pro zaměstnance mimo pracoviště má mnoho výhod a přínosů, které mohou zásadně ovlivnit produktivitu a spokojenost pracovníků. Proč je důležité, aby bylo místo mimo vaše obvyklé pracoviště?