Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
26. dubna 2024, svátek má Oto
VIX Nature: Špičková vína z celého světa

VIX Nature: Špičková vína z celého světa

Poznejte víno z celého světa z pohodlí domova! Společnost VIX Nature s. r. o. vznikla z lásky majitelů k dobrému vínu a objevování nových chutí. Nyní máte i díky píli jednatelky firmy Veroniky Oulehlové možnost vychutnat si ty nejkvalitnější kousky z tradičních i netradičních evropských vinařských krajin, Nového světa i tuzemska. Pro Pragmoon.cz přiblížila příběh a zrod firmy, jakým způsobem si vybírají vinaře nebo proč jsou za každou láhví dobrého vína hodiny tvrdé práce.

vixvinice.jpg

Víno je dar země, plod révy a lidské práce. Je zázrak, že se díky dešťům a slunečním paprskům hlína proměňuje v keř a dešťová voda ve šťávu hroznů, že v bouřlivém přerodu se šťáva stane nápojem, který býval vléván do ran a hojil je a který rozradostní i smutné srdce. A ve VIX Nature s. r. o. o tom vědí své... "Víno je cosi posvátného. A naše láska k vínu začala tehdy, když jsme před lety začali jezdit za sestrou do Mikulova a poznávat přenádhernou krajinu kolem Pálavy. Brouzdali jsme se vinohrady, cítili tu omamnou vůni všude kolem, navštěvovali sklepy a koštovali. A tehdy se rozhodli vínu věnovat, cestovat a vozit k nám do Česka vína, která budou obohacovat nejen všechny naše smysly, ale i každodenní život,” říká úvodem Ing. Veronika Oulehlová, jednatelka VIX Nature.

vixsklep.jpg

VIX Nature poskytuje nejširší sortiment zahraničních vín v Česku. Svědčí o tom cenová úroveň vín, šíře sortimentu i jeho kvalita. "Abychom vína pochopili a učili se o nich a od nich, rozhodli jsme se společně vybudovat sklep, kde vína pro naše zákazníky uskladňujeme, dáváme jim svá místa, a pečujeme o ně. Je to pro nás místo odpočinku, ale i zábavy s našimi přáteli a rodinou, kde nová vína ochutnáváme a společně sdílíme pocity a chutě. Nejen s naší rodinou a přáteli, ale především s obchodním partnerem na Slovensku, firmou Slowin Bratislava, s.r.o. Je na nás, co vám přivezeme a dodáme a na vás, co vy budete milovat. Snažíme se společně přinést nejlepší poměr ceny a kvality, poctivá vína od poctivých vinařů, nikoliv marketingové značky,” vysvětluje jednatelka Veronika Oulehlová.

vixmajitelka.jpg

E-shop VIX Nature funguje 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. “Našim zákazníkům jsme kdykoliv k dispozici, protože to pro nás není jen práce, ale i láska, což v této oblasti už více než 30 let uplatňujeme na Slovensku. A tuto myšlenku chceme přivést i do Česka. Nejen se vší poctivostí, pílí, ale především s velkou dávkou nadšení, pokory a lásky k vínu. O každém vinařství a láhvi se snažíme vědět vše - vše o historii, vinici, trati, práci na vinohradě, ve sklepě… Málokdo třeba ví, kolik potu a přemáhání tato dřina stojí. Ale ta láska k vínu na vinici dělá víno v lahvi. A my už to víme. Dávno. Stejně jako všichni naši dodavatelé a vinaři. Právě proto máme tu čest vám nabídnout to nejlepší z celého světa. Vína, při jejichž degustaci vám budeme povídat příběhy. Příběhy lidí a rodin, příběhy toho roku, kdy se hrozny sklízely, lisovaly a zrály. Chceme vám vyprávět příběhy vín. Chceme vyprávět o tom, co každá odrůda a ročník skýtá za tajemství, co vidíte na pohled ve sklenici a především co cítíte, když ochutnáte,“ uzavírá jednatelka VIX Nature Veronika Oulehlová. 

vix-svatebninew2.jpg

(Foto: Gita Čopáková)

Kontakt

VIX nature s.r.o. 

web: www.vixnature.cz

telefon: +420 608 883 743

e-mail: oulehlova@vixnature.cz, vixnature@email.cz

ČTĚTE DÁLE

V polovině května dorazí do Prahy 30 vinařů. Dovezou šest tisíc lahví růžového vína

Celkem 46 stánků, 30 vinařů, degustace růžových vín a klaretů, k tomu vhodná gastronomie, bohatý doprovodný program – to vše nabídne už 13. ročník festivalu Růžový máj. Ten proběhne 18. května na pravém břehu Vltavy na Rašínově nábřeží.

Chci, aby se v mém divadle všichni cítili jako doma

Zatímco se jiná divadla v době pandemie strachovala o přežití, zlatá slavice Lucie Bílá podnikla odvážný krok a pustila se do rekonstrukce bývalé Ta Fantastiky. Díky ní scéna v pražské Karlově ulici prošla velkou proměnou a zároveň dostala nové jméno. Jak se Divadlu Lucie Bílé daří několik let od otevření?

Bitcoin je sexy punkáč, na kterého Wall Street letí

Poprvé v historii lidstva můžeme sledovat vznik aktiva, které měli nejdříve obyčejní lidé a až dlouho potom si na něj směly sáhnout finanční „vládci světa“. Jmenuje se Bitcoin a tohle je příběh sexy finančního punkáče, kterému lezou nejmocnější firmy do zadele.

Největší blbost je chtít cestovat a brečet, že na to nemám finance

Odjakživa byla přesvědčená, že si bude spokojeně žít v Praze jako pravá měšťanda. To se ale před lety změnilo. „Začala jsem se více zajímat o zdravý životní styl. Zjistila jsem, že výlety, které jsem začala podnikat, fungují jak po fyzické stránce, tak po psychické. Teď už si bez cestování a pobytu v přírodě neumím představit život,“ říká cestovatelka Veronika Křížová (28), která své zážitky, tipy a rady sdílí na Instagramu a TikToku Cestuj_s_Veru.

Obchodní dům Máj v centru Prahy začíná psát novou kapitolu

Po rekonstrukci se veřejnosti znovu otevře už v červnu, láká na nákupy, špičkovou gastronomii i nejmodernější zábavu

BTC Prague 2024. Největší bitcoinová akce v Evropě!

V návaznosti na velmi úspěšný první ročník v roce 2023 se BTC Prague v červnu 2024 vrací do hlavního města. Jedná se o největší konferenci v Evropě zaměřenou pouze na bitcoin.