Tato stránka používá soubory cookies a bez nich nemusí fungovat správně. Povolte prosím soubory cookies ve Vašem prohlížeči.
27. července 2024, svátek má Věroslav

Aktuálně

Kultura
Tipy na výlety

TÁBORSKÉ KULTURNÍ LÉTO

Město Tábor v létě nabídne rozmanité kulturní akce. Těšit se můžete na stálice letního programu Jazzový Tábor a festival pouličního divadla Komedianti v ulicích. Rekonstrukcí historické bitvy vzdáme hold husitskému hejtmanu Janu Žižkovi, jenž skonal právě před 600 lety.

Nové vydání


BOTANICKÁ ZAHRADA V LIBERCI VÁS OHROMÍ

Botanická zahrada v Liberci je nejstarší botanickou zahradou v České republice. Její historie sahá až do roku 1875. Komplex devíti expozičních skleníků v sobě skrývá exotické rostliny z celého světa.

Opava slaví 800. Buďte u toho!

„Perla Slezska“ v letošním roce slaví úctyhodných 800 let. Městská práva jí přiřknul Přemysl Otakar I. dekretem v roce 1224 a od té doby zažila mnohé.

DEADPOOL & WOLVERINE

Nemá smysl předstírat, že o tomhle filmu něco opravdu víme. Studia Marvel/Disney drží celý příběh pod pokličkou a jistí jsme si jenom tím, že ukecaný žoldák ve filmu spojí síly s verzí Wolverina, který ve svém vesmíru nedokázal uspět.

Vítejte v parku DinoLive!

Tento fascinující park v Praze nabízí setkání s více než 70 pohyblivými dinosaury v životních velikostech, z nichž někteří dosahují délky až 18 metrů!

BTC Prague 2025. Prozíravý bitcoiner kupuje Early Bird!

Jsi fanatik do bitcoinů? Věříte v tuto technologii a považujete Bitcoin za nadřazený všem ostatním kryptoměnám? Chtěli byste přijet do Prahy a poslechnout si některé z největších učitelů na téma Bitcoin, kteří se s vámi podělí o svá moudra, a zároveň se setkat s dalšími hodlery a fanoušky Bitcoinu?
Reklama

FACEBOOK

INSTAGRAM

NEWSLETTER

Chcete dostávat upozornění, když vyjde nové číslo časopisu PragMoon? Z odběru se můžete kdykoliv odhlásit.

Firemní večírky

Back Doors

Back Doors
Koktejlový bar s restaurací v srdci Smíchova u Anděla se umí změnit na taneční klub, který má dvě stage, což je ideální pro váš Vánoční a Novoroční večírek. V baru najdete více jak 400 druhů prémiového alkoholu, ze kterého se vytváří koktejlové menu v duchu prohibičních třicatých let. Připraví vám zde nezapomenutelné tématické firemní večírky s živou hudbou nebo Dj´s a bohatým rautem. K dispozici je i zimní zahrada s venkovním grilem a ohništěm.

RESORT HULÍN

RESORT HULÍN
Rodinná dovolená v lůně přírody

Zámek Štiřín

Zámek Štiřín
Hledáte pro svůj firemní večírek jedinečné místo v blízkosti Prahy? Už Vás omrzel ruch velkoměsta?Pak právě Zámek Štiřín je tou pravou volbou!Disponujeme salonky v zámeckém i rustikálním stylu či restaurací v unikátní organické architektuře s kapacitou 10 až 220 osob.Kapacita ubytování činí 63 pokojů. V areálu je k dispozici dostatek parkovacích míst.

Kultura

Fenomenální závěr Beats for Love: I díky světové show Davida Guetty v Ostravě padaly rekordy!

Fenomenální závěr Beats for Love: I díky světové show Davida Guetty v Ostravě padaly rekordy!

Skončil 10. ročník největšího festivalu elektronické taneční hudby ve střední Evropě, Beats for Love. A závěrečná party byla hodná jubilejních narozenin. Kraloval ji zřejmě nejslavnější DJ světa David Guetta, který v Ostravě předvedl dechberoucí vystoupení. A pohled na davy fanoušků daly tušit, že kulaté výročí přineslo i divácký rekord.


Heineken Balaton Sound 2024 nadchl návštěvníky hvězdným programem i novým uspořádáním areálu

Uplynulý víkend se na břehu jezera Balaton v maďarském Zamárdi konal festival Heineken Balaton Sound. K sobotnímu večeru návštěvnost přesáhla celkově za čtyři dny 100 000 návštěvníků. Publikum zažilo vystoupení jmen jako James Hype, John Newman, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Reinier Zonneveld, Purple Disco Machine a mnoha dalších. Plážový festival zakončil headliner Timmy Trumpet a jedinečná závěrečná show Q-dance.
Reklama
reklama

NeverMore 68 Na Výstavišti letos s podtitulem ženy v disentu

Již třetí ročník kulturně společenského festivalu NeverMore 68 se opět uskuteční na Výstavišti, a to v den výročí 56 let okupace tehdejšího Československa 21.8. od 15.00 do 22.00 hodin. Další ročník vzpomínek na události naší země, které by neměly být nikdy zapomenuty, připravilo Výstaviště Praha ve spolupráci s Ústavem nezávislé žurnalistiky, spolkem Díky, že můžem, Českým rozhlasem Radiožurnál a Post Bellum. Na akci nebude chybět Gulag.cz, týdeník Respekt, Muzeum na demarkační linii v Rokycanech nebo Političtí vězni.cz. Vedle samotné připomínky vpádu vojsk Varšavské smlouvy na naše území bude letos v hlavní roli téma žen v disentu a jejich příběhy a nově bude pro návštěvníky připravena i video stage s tematickými dokumenty a archivními záběry

Roman Vojtek: Nemám potřebu někomu něco vysvětlovat a omlouvat se  

Nejvíce se do paměti diváků zapsal svou rolí v seriálu Vyprávěj, který popisoval život od svobodných šedesátek až po hořkosladké porevoluční období. Nyní se v televizi příliš nevyskytuje, o to víc ale perlí na divadle, například v představení Otec v šestinedělí, kde zúročuje i své vlastní zkušenosti. „Zažil jsem všemožné porody,“ říká s úsměvem sobě vlastním herec, influencer, historicky první vítěz StarDance a hlavně také čtyřnásobný tatínek Roman Vojtek (52)… 

Gastro

VINAŘSTVÍ U MLÝNKŮ

VINAŘSTVÍ U MLÝNKŮ

Kapacita sklepa je 170 míst a nabízí tak prostor pro větší akce, pro soukromé akce menšího rozsahu je připraven sklepní salonek s kapacitou 20 míst.

VYBRANÉ AKCE

18.8.2024 10:00

Letní Street Food

20.9.2024 - 22.9.2024

Slavnost Cideru

Více...

FIREMNÍ VEČÍRKY V H&HOTELS: ODPOČINEK, PODĚKOVÁNÍ A BUDOVÁNÍ VZTAHŮ NA TŘECH SKVĚLÝCH MÍSTECH!

Firemní večírky představují víc než jen společen- skou událost, jsou klíčem k ocenění zaměstnanců a posílení vztahů s partnery. Uspořádání perfekt- ního večírku může být výzvou, ale s našimi tipy na místa v H&Hotels group, si užijete kompletní servis včetně cateringu a stylového ubytování.

Otevírají se unikátní secesní prostory na Hlavním nádraží, oživí je Foyer Café

Secesní prostory ve Fantově budově na Hlavním nádraží v Praze se otevírají veřejnosti. V nově zrestaurovaném křídle budovy zahajuje provoz kavárna Foyer Café. Podnik láká na čerstvé pečivo typu viennoiseries, vyladěné kanapky, sendviče na cestu i kvalitní šampaňské a víno. Klidné posezení v kavárně přímo na nádraží potěší všechny milovníky architektury, gastronomie i samotné cestující.

V Praze naživo zazní hity kapely Fleetwood Mac

Fanoušci americko-anglické rockové formace Fleetwood Mac si budou moci své oblíbené hity znovu vychutnat naživo. V pražském Kongresovém centru je 22. září 2024 zahraje výběr hudebníků vystupujících pod názvem Rumours of Fleetwood Mac.

Červnový festival Pivo na Náplavce představí 40 minipivovarů

Pivo na Náplavce – oblíbený degustační festival zlatavého moku se v letošním roce bude konat 14. a 15. června na Rašínově nábřeží. Účastnit se ho budou stálice i nováčci, na pravém břehu Vltavy se představí 40 zástupců českých minipivovarů. Součástí festivalu budou i stánky s jídlem, pivní bleší trh a několik koncertů.

Tipy na výlety

Kunovice se vrátí do zlatého věku letectví. Na přehlídce tam představí jedinečnou kolekci uniforem ČSA

Kunovice se vrátí do zlatého věku letectví. Na přehlídce tam představí jedinečnou kolekci uniforem ČSA

Letecké muzeum v Kunovicích bude v sobotu 20. 7. večer patřit fanynkám a fanouškům módy, uniforem a Československých aerolinií. V rámci jedinečné přehlídky nazvané "ČSA se vrací do Kunovic!" tam modelky a modelové předvedou historii této letecké společnosti zhmotněnou v dobových stejnokrojích palubního personálu.


Hvězdárna Štefánikova má opět „okno ke hvězdám“

V dubnu letošního roku byl konečně znovu nainstalován zpět do kopule Štefánikovy hvězdárny největší dalekohled. Tento jedinečný přístroj, který váží 5,5 tuny, prošel v uplynulých dvou letech v německé Jeně kompletní renovací. Nejen o jeho renovaci jsme si povídali s vedoucím Štefánikovy hvězdárny Tomášem Proseckým a ředitelem Hvězdárny a planetária hl. m. Prahy Jakubem Rozehnalem.

Objevujte túry v Dolním Rakousku: V rytmu pěší turistiky

Od padajících vodopádů a šumících potoků, které se vinou výraznými soutěskami, až po idylická horská jezera a říční krajiny: sílu vody lze cítit na turistických stezkách Dolního Rakouska. Ale nejen při pěší turistice můžeme čerpat z tohoto cenného zdroje. Kde energie vody proudí obzvlášť silně, ukazují objevitelské výpravy v Dolním Rakousku.

BRAZILSKÉ LÉTO plné zábavy v Aquapalace Praha

Zažijte dotek Jižní Ameriky – navštivte Aquapalace Praha a užijte si celé léto plné zábavy a křišťálové vody. Až do konce srpna se můžete nechat doslova unášet na vlnách Brazílie. Kdo letos v létě přijde do aquaparku v Čestlicích, zažije plno vodních radovánek, může vyzkoušet školu samby a dalších exotických tanců, ochutná brazilské gastro speciality a míchané drinky, které si lze vychutnat přímo ve vodě, ale také prožije střípky z brazilské kultury.

POZNEJTE SLOVENSKO JINAK

Proč vyrazit na dovolenou k sousedům? Za prvé se všude dorozumíte a za druhé mají přírodu, kterou jim i naše české hory mohou závidět. Tentokrát se v tipech zaměříme na to, jak pozorovat krásy Slovenska z vodní hladiny a červené lokálky.

Byznys

BTC Prague 2024. Největší BTC akce v Evropě!

BTC Prague 2024. Největší BTC akce v Evropě!

Za pár dní nás čeká největší bitcoinový event v Evropě. A díky spolupráci s BTC Prague máme pro Tebe 10% slevu na všechny vstupenky. Nenech si ujít event nadupaný top hosty z celého BTC světa.

VYBRANÉ AKCE

Více...

Co je to e-commerce a jak začít prodávat na internetu?

Věděli jste, že e-commerce je jedním z nejperspektivnějších odvětví? Jeho hodnota se v České republice v roce 2024 odhaduje na více než 1,6 miliard CZK a předpovědi ukazují, že v následujících letech bude dále růst. Podnikání v oblasti e-commerce může přinést vysokou návratnost investic. Jak ale začít? Poradíme vám, jak můžete začít s online prodejem - a to i bez zkušeností nebo velkého rozpočtu!

Zámecký hotel Lednice nabízí dokonalé zázemí pro firemní akci

Zámecký hotel Lednice je ideálním místem pro dovolenou, ale i svatby, kongresy, semináře, konference, firemní školení a večírky. Budova byla postavena Lichtenštejny a nachází se přímo v zámeckém parku, 150 metrů od zámku Lednice. Patří tedy k zámeckému areálu a je součástí národní kulturní památky „ZÁMEK LEDNICE“, spadající pod UNESCO.

Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška: Místo vítězné euforie jsem se šel učit na zkoušky

Každou výzvu měl promyšlenou do posledního detailu, z každé z nich vyzařovalo jeho estetické cítění a vždy bylo vidět, že ví, co dělá. Třikrát vyhrál titul pekaře týdne, a nakonec se stal i celkovým vítězem třetí řady soutěže Peče celá země. Dvaadvacetiletý student medicíny a kaligrafik si ve finále získal porotu svou rebarborovou pavlovou, fialkovými indiánky, levandulovými madlenkami, vyšperkovanými nanuky a dalšími neodolatelnými dobrotami. A to na první casting přinesl covid!

BTC Prague 2024. Největší bitcoinová akce v Evropě!

V návaznosti na velmi úspěšný první ročník v roce 2023 se BTC Prague v červnu 2024 vrací do hlavního města. Jedná se o největší konferenci v Evropě zaměřenou pouze na bitcoin.

Ecolife

Mámo, je to dobrý, vracejí nám přeplatek. Ale není to tím, že posíláte zbytečně vysoké zálohy na energie?

Mámo, je to dobrý, vracejí nám přeplatek. Ale není to tím, že posíláte zbytečně vysoké zálohy na energie?

Také máte radost, když vám od dodavatele energií přijde faktura a po jejím otevření zjistíte, že máte přeplatek? Jasně, přeplatek je určitě příjemnější než nedoplatek, ale jak už to bývá - není všechno zlato, co se třpytí.

VYBRANÉ AKCE

Více...

SOLDOUT FESTIVAL. Velká rapová a drum & bass jména i dalších klubových hudebních žánrů

Je unikátní koncept spojení industriální architektury v Dolní oblasti Vítkovic a hudby v podání předních zahraničních a domácích interpretů. Jedním z vrcholů festivalu je přítomnost influencerů a celebrit, kteří na akci přijíždějí, aby zažili skvělou show. Letos je opět SOLDOUT FESTIVAL pořádán ve spolupráci se zápasnickou organizací Clash of the Stars, která se za krátký čas stala velice populární. Na festivalu proběhne tisková konference a stare downy se zápasníky, které budou živě promítány na LED obrazovkách umístěných na hlavní stage.

Sázení stromů na Vysočině: Budování nových domovů pro přírodu i rodiny za podpory NKT

Každoroční setkání k sázení stromů se opět odehrálo na krásných vysočinských pláních, tentokrát v srdci Žďárska. Společně jsme se pustili do projektu vytvoření zdravějšího smíšeného lesa, přičemž jsme striktně respektovali zásady sázení přírodě blízkým způsobem. Výsledkem je nový, biodiverzitní domov pro mnoho druhů rostlin, zvířat a hub, který zároveň slouží jako oáza pro volný čas pro rodiny s dětmi.

LUSH je první kosmetickou společností na světě, která přešla na Prevented Ocean Plastic™

Doposud se podařilo jej využít na více než tři miliony plastových lahví* v rámci zásobování prodejen ve spojeném království. Britská kosmetická společnosti LUSH neustále hledá způsoby, jak inovovat obaly, zejména pokud pomáhají v její misi „zanechat svět krásnější, než jsme jej našli (Leave the world lusher than we found it“. V rámci toho celosvětově zavádí Prevented Ocean Plastic™.

Spotřebiče KVS MORAVIA, vyrobeno v Česku

Jedna věc k mnoha účelům. Přesně to je strategie společnosti KVS EKODIVIZE a.s., která vyrábí a dodává na trh řádu produktů, mimo jiné sporáky a kamna na pevná paliva – KVS MORAVIA.

REDAKČNÍ TIP

Lifestyle

FARMAPARK Soběhrdy

FARMAPARK Soběhrdy

Unikátní místo pro rodiny s dětmi, kde poznáte zvířata z farem celého světa a můžete strávit celý den v přírodě. Originální koncept zábavy a přímý kontakt se zvířaty dělá z Farmaparku Soběhrdy skvělé místo pro volný čas rodin s dětmi.


Pozor: Nenechte si ujít nejnovější streetwearovou kolekci v PRM!

Móda je neustále se měnícím fenoménem, který každou sezónu přináší nové trendy a inspirace. V posledních letech se streetwear stal jedním z nejvlivnějších a nejvyhledávanějších stylů, přičemž jeho popularita neustále roste. Jaké kousky z nejnovější streetwearové kolekce seženete v obchodě PRM, jež oslovuje právě milovníky módy svou unikátní nabídkou?

ČAS TRÁVENÝ S RODINOU V KRUŠNÝCH HORÁCH

Čas strávený s rodinou V Krušných horách to znamená: čas na snění. Čas na společné objevy. Čas na aktivní dobrodružství. Čas na odpočinek. A především: Jedinečná příroda a četné způsoby trávení volného času jsou zárukou vzrušení a působivých zážitků, ať už je počasí jakékoliv

Dexter: Original Sin, prequel úspěšného dramatického seriálu Dexter, bude k dispozici exkluzivně na všech trzích SkyShowtime

Výkonný producent Clyde Phillips, Showtime Studios a Counterpart Studios přichází s dlouho očekávaným prequelem seriálu nominovaného na cenu Emmy ® , Dexter ® V seriálu se představí držitel Zlatého glóbu Christian Slater a také Patrick Gibson, Molly Brown, James Martinez, Christina Milian, Alex Shimizu a Reno Wilson Mimo jiné byla potvrzena účast Sarah Michelle Gellar a Patricka Dempseyho, nominovaného na cenu Emmy a Zlatý glóbus

LEVELS v Máji Národní: Adrenalinová bomba plná analogových a digitálních her, nekonečné zábavy a zážitků

LEVELS představuje zcela ojedinělý koncept rozsáhlého herního a zábavního centra, jaký Praha dosud nezažila. Ve 3. a 4. patře zrekonstruovaného obchodního centra Máj Národní se otevřelo zcela unikátní centrum o rozloze 5 000 m2 s nekonečnými možnostmi her, zábavy a zážitků pro všechny generace. Nejmodernější arkádovky, nejlepší simulátory F1, The Racing Hub, autodráha, taneční stage Pump It Up, herní PC, 18jamkový minigolf, šipky, biliard, air hokej… A mnoho dalšího. Ať už jste dospělý, dítě, hráč nebo parta přátel, v LEVELS si každý najde to své.